Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

majko.sk
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Degenerácia u niektorých ľudí dosahuje neskutočných rozmerov. Prestávajú mysliet vo viere, že sa ich tak svet okolo netýka.

Miloš MajkoDátum13. 07. 2018 16:26:48TémaTak to vidím ja...

Smrť človeka je zpravidla dragédiou, pri ktorej sa chtiac niechtiac väčšina z nás zamyslí nad hodnotami života.

Iba pred niekoľkými dňami sme na stránkach našich médií uverejnili žiadosť policajného zboru adresovanú širokej verejnosti o identifikáciu v rieke Váh nájdeného utopeného človeka. Už z textu e-mailu zaslaného nielen do našej redakcii vyplýva, že aj PZ si uvedomuje, o aké fotografie ktoré jednoducho musia byť súčasťou výzva sa jedná.

Dobrý deň,

Seredskí policajti pátrajú po totožnosti utopeného muža, ktorého našli v sobotu v rieke Váh. Fotografie nie sú určené pre slabšie povahy. Ďakujeme za pomoc.

S pozdravom

mjr. JUDr. Mária Linkešová
hovorkyňa KR PZ v Trnave

Nemáme vo zvyku robiť články takpovediac "od stola" a z oznamov, žiadostí PZ a pod. robiť priložením niekoľkých dodatkov senzačné články hraničiace s objavením nového kontinentu a tak tomu bolo aj pri zverejnení tejto žiadosti PZ. K čitateľovi sa dostala bez akýchkoľvek úprav. Vrátane priložených fotografií.

Ako samotný článok bol jasne a zrozumiteľne označený ako TLAČOVÁ SPRÁVA s autorstvom KR PZ, tak autor fotografie bol identifikovaný  KR PZ.

Na základe tridsať ročnej osobnej praxe v tvorbe médií som si istý, že PZ by nežiadal o uverejnenie takýchto fotografií, keby identifikácia mŕtveho bola bez nich možná.

Článok (aj keď to nebola naša povinnosť) sme označili nasledovným oznamom:

Upozornenie !!! Otvárate článok, ktorého obsah môže byť určený iba pre dospelých! Článok alebo diskusia môže obsahovať vulgarizmy, sexuálne scény alebo zábery nevhodné pre maloleté osoby!  Kliknutím na tlačítko OK potvrzujete, že ste plnoletá osoba, sexuálne orientovaný materiál v článku Vás neuráža, nepohoršuje a na článok vstupujete dobrovoľne, neposkytnete a ani priamo či nepriamo neumožníte prístup k materiálom v článku osobám mladším ako 18 rokov.  Ak nespĺňate všetky podmienky, kliknite na voľbu ZRUŠIŤ a neotvárajte článok !!!

V ozname, vlastne výstrahe sú priamo uvedené dôvody, na základe ktorých by mal každý čitateľ zvážiť, či obsah bude, alebo nebude pozerať. Napriek jasnému a zrozumiteľnému upozorneniu sa v diskusii od čitateľov objavili aj takéto príspevky:

Mirka | 10-07-2018 00:01:14 |
Tieto fotky ste si mohli odpustiť😢Určite sa dá zistiť aj inak totožnosť muža.A inak klobúk dolu pred záchranármi,ja by som na toto žalúdok nemala.

Michaela | 10-07-2018 01:10:25 |
Suhlasim. Tie fotky uplne nevhodne takto ukazovat mrtvolu. Chvela som nahliadnut ale ved to sa nedaaa!!

Simona | 10-07-2018 03:08:47 |
Tieto fotky su absolutne nevhodne.bohato by stacila jedna.Neviem co pri identifikovani pomoze s prepacenim \"hola rit\". Dufam ze na Vas uz konecne niekto poda trestne oznamenie...

Mimi | 10-07-2018 07:02:14 |
Ste neni normálny ...... vaša drzosť a necychovanost nemá hraníc....
súhlasím s tými fotkami ste to prehnali naozaj ....

Lukáš Račkovič | 10-07-2018 09:30:42 |
Pan majko toto je trošku cez zverejnovat fotky mrtveho bez cenzury, nenapadlo vas ze ten clovek ma najeku rodinu ? Myslite si že sa to chcu dozvedieť takto pomocou vasej uzasnej stranky sered online ? Žiadna ucta chce sa mi z vas vracať. Pekny den a viacej rozumu k zverejnovaniu podobnych prispevkov 👌🏽

Onanym | 10-07-2018 09:46:49 |
Akoze fakt. Toto je uz mimo. Ste normalni?! Chapem, ze proste treba identifikovat.. Ale toto.. Fuj

NEZNÁMA | 10-07-2018 11:59:07 |
Suhlasim s Vami...Identifikovat sa da aj ibymi sposobmi a nie takto verejne dat fotky..Pan Majko uz by bolo na case aby Vas zacali riesit toto je uz naozaj moc!!!Zamyslite sa ze osoba ma aj rodinu...

a dokonca aj príspevok s týmto obsahom:

Fakt ? | 10-07-2018 10:01:32 |
Majko ty nechutny prasiak....ty fakt nemas chrbtovej kosti ? Nemas ani kusok ucty a zdraveho rozumu ? Ty si dovolis verejne taketo fotky mrtvoly dat na stranku kde urcite nechodia len ludia 18+ ? Ty si jeden neinteligentny clovek co ma tak zvratenu mysel jak alkoholik zaludok po stafete senkov v dolnych honoch.... uvedom si uz co robis a ze ta nenavidi cele mesto...Ty si seredsky Fico...nikto ta tu nemusi a uz duplom nie po tom ako absolutne nerespektujes ostatnych....sebareflexia ti neskutočne chyba ty tronťoš

Najskôr som chcel diskusiu ignorovať, následne sa voči príspevku   Fakt ? | 10-07-2018 10:01:32 |  brániť právnou cestou, no nakoniec som sa rozhodol pre túto formu komunikácie s verejnosťou. Nie preto, že by som od autorov citovaných skutočne primitívnych príspevkov pre osobu denne uplne zdarma no vo verejnom záujme obdobné oznamy hlavne od PZ uverejňujúcu v našich médiách, ale z dôvodu zamyslenia sa. Zamyslenia sa nad spôsobom fungovania sveta, nad súčasným stavom spoločnosti, vnímania vecí verejných nami občanmi a - hlavne nad postupnou nepopierateľnou degeneráciou značnej časti populácie zpravidla stále ťažšie rozlišujúcej virtuálny svet internetu (hlavne vďaka sociálnym sieťam) od reálneho života. 

Stále častejšie sa stretáme s robením zásadných záverov a vytvorením si názoru bez akéhokoľvek poznania faktov o veci a dokonca aj bez prečítania si celého textu článku či správy. Ide o neskutočne povrchné vnímanie diania okolo nás a tak namiesto jednoduchej otázky príde k tomu, že Mirka spolu s ďalšími verejne napíše, že mŕtveho človeka dokážu čitatelia identifikovať aj inak (hlavne bez fotografií) - nie, nesmejte sa, oni to fakt napísali - Michaila napíše, že je nevhodné takto "ukazovať mŕtvolu" - neberie do úvahy, že nie je na výstave umeleckých diel, ale číta materiál, ktorým sa polícia snaží o identifikáciu neznámeho mŕtveho človeka - Mimi konštatuje, že naša drzosť a nevychovanosť nemá hraníc a Simona dokonca uvažuje nad tým, kedy na mňa niekto za zverejnenie výzvy POLÍCIE podá trestné oznámenie.

A tak rozmýšľam, či sa smiať, alebo plakať aj keď by takto rozmýšľať mali skôr autori citovaných príspevkov...

Diskutujúcemu  "Onanymovi"  fotografie evidentne ubčali chuť od obeda na dovolenke v Chorvátsku a Lukášovi Račkovičovi sa chce zo mňa zvracať.

Nuž a v prípade diskutujúceho  Fakt ? | 10-07-2018 10:01:32 | - ? Keď som sa už rozhodol neriešiť ho právnou cestou, nebudem jeho primitívne  vyjadrenia na moju osobu ani ďalej komentovať. Myslím si totiž, že on chudák je potrestaný už dosť...

- - -

Priatelia, ak ste si v túto dovolenkovú dobu našli aspoň trošku času na zamyslenie nad vyššie publikovanými slovami, som rád. Zároveň pevne verím, že médiá aj napriek  takýmto útokom niektorých ľudí neprestanú  byť polícii nápomocnými ani pri takto tragických udalostiach a že identifikácia aj tohto utopeného vo Váhu bude úspešná.

V našich médiách výzvu PZ SR dokopy videlo viac ako 20 000 ľudí.

- - -

V týchto chvíľach bol do redakcie doručený ďalší e-mail  KR PZ k predmetnej veci. O chvíľu bude uverejnený znovu bez akýchkoľvek zmien a úprav.

Článok s diskusiou nájdete tu:http://www.seredonline.sk/clanky/seredski-policajti-patraju-po-totoznosti-utopeneho-muza-ktoreho-nasli-v-sobotu-v-rieke-vah/


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 4
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie