Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

majko.sk
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Demokracia sa ľahko môže stať vládou darebákov."

Miloš MajkoDátum01. 11. 2017 18:49:31TémaVoľby do VÚC 2017
200

"Demokracia sa ľahko môže stať vládou darebákov." Edmund Burke

Za posledné roky som s poslancom Pavlom Kurbelom strávil hodne času. Kauza  nevýhodného prenájmu  MsBP a nezákonné nakladanie s majetkom mesta (mesto vlastní mestskú eseročku na 100%)  za primátorovania Ing. Martina Tomčányiho bola a ešte bude náročnou témou, no jej rozlúsknutie a odhalenie pravej tváre viacerých "vážených" ľudí v meste a neskutočných finančných tokov mimo mesto za tú námahu stojí.

Pri tejto príležitosti mi Kurbel povedal, že vie, prečo to robí on. Je veriacim človekom a vidí za tým niečo vyššie. Povedal doslovne, že "tam, kde nie je Boha, je dovolené všetko."  Oboch nás to stojí skutočne veľa energie a peňazí, robí nám to veľa nepriateľov a že  nechápe, prečo to robím ja. Ja som mu na to povedal, že nepotrebujem desať Božích prikázaní k tomu, aby som vedel čo je správne. A myslím si, že to je o úplne obyčajnej etike a dodržiavaní základných morálnych zásad, ktoré by mali byť vlastné každému človeku. Zároveň tvrdím, že zďaleka nie sme slušnými a pravdy chtivými ľuďmi my sami. Sú nás stovky a tisíce. Len väčšina z týchto ľudí si jednoducho nechce špiniť ruky s vagabundami pri moci - platí obecne.

Dnes po polnoci začína moratórium a aj niektoré diskusné príspevky pod mojim článkom ma presvedčili o tom, že je potrebné čitateľom na rovinu povedať to, o čom netušia. Ako prebieha kampaň niektorých kandidátov a čo všetko sú dokonca aj niektorí starostovia obcí schopní spraviť preto, aby sa dostali k ďalšej funkcii a mocenskému vplyvu.

Vyberiem iba tie najvypuklejšie a podľa mňa najprimitívnejšie konania, na základe ktorých by sa každý slušný človek mal takýmto ľuďom otočiť chrbátom. Čestná a férová volebná súťaž s takýmito ľuďmi je teda naozaj problematická.

- - -

Správa publikovaná v médiách:

Zneužitie olympijskej symboliky na politické ciele je podľa výkonného riaditeľa Slovenského olympijského výboru Gabriela Asványiho neprípustné.

TRNAVA. Slovenský olympijský výbor považuje za neprípustné využívanie športu a olympijskej symboliky na politické ciele a záujmy politických strán, hnutí či jednotlivých politických aktérov.

V súvislosti s použitím emblému Slovenského olympijského výboru v predvolebnej kampani kandidáta na predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša to uviedol jeho výkonný riaditeľ Gabriel Asványi.

Rovnaký problém mal Mikuš aj s použitím loga volejbalového klubu HIT Trnava. Predseda klubu Miloslav Duchoňa najskôr vraj dal súhlas na jeho použitie v predvolebnej kampani, po zasadnutí výboru súhlas stiahol.
 
- - -
 
Trnavský hlas okrem iného uverejnil:
 

Volejbalový oddiel HIT Trnava a Trnavský olympijský klub stiahli súhlasy s použitím svojich log v predvolebnej kampani kandidáta na predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša.

Logá sa ocitli na bilbordoch a plagátoch Mikuša vedľa Smeru, SNS či KSS. Volejbalový oddiel podľa jeho manažéra Pavla Mančáka nikdy nedal súhlas na takéto použitie svojho loga.

O zneužití loga volejbalistiek v predvolebnej kampani hovoril v utorok počas rokovania Mestského zastupiteľstva v Trnave aj predseda komisie športu Juraj Fuzák.

Občianske združenie volejbalový oddiel HIT Trnava vydalo vyhlásenie, v ktorom sa dištancuje od politiky, politických strán a kandidátov na akékoľvek funkcie v politike, štátnej a verejnej správe.

Podľa stanoviska ľudí z blízkosti Tibora Mikuša, protiprávne používané logá mali byť z jeho propagačných materiálov odstránené. NEboli!

- - -

Už niekoľko dní sa na nás znechutení ľudia obracajú s informáciami, že v predvolebnej kampani sa dali dokopy starostovia kandidujúci za SMER-SD a s jeho podporou, ktorí v obciach kde vykonávajú volenú funkciu za obecné peniaze zvolávajú stretnutia s občanmi a hlavne dôchodcami a tu predstavujú kandidátov do VÚC - výlučne však za už uvedenú stranu. Pozývajú sa navzájom do "svojich" obcí a tlačia sa takto dopredu.  Mysleli ste si, že to nie je možné a že to by váš starosta neurobil? Ale kde, zistite si vo svojej obci a pýtajte sa známych.  Spoznajte pravú tvár svojho starostu.

- - -

Jeden starosta neváhal zájsť ešte ďalej. Nielen stretnutia s dôchodcami a pchanie sa aj na verejné akcie, s ktorými nemá nič spoločné, ale dokonca zneužívanie autority starostov u bežných ľudí  - inak vo voľbách určitá inovácia - a uvedenie názvov desiatok obcí na svojom letáku. Že na ňom neuviedol to, čo vyžaduje zákon, ho asi netrápi.

No nielen to. Tento starosta podľa strany  KDH hrubo zneužil ich logo a protiprávne ho používa na svojich predvolebných materiáloch. Ako dôkaz uverejňujeme oficiálnu výzvu KDH, v ktorej starostu vyzýva k "Ukončeniu protiprávneho konania".

Protiprávne používané logo  KDH kandidát, starosta, štatutár obce a verejný činiteľ z propagačných materiálov neodstránil. Dôkazy máte nepochybne aj vo svojich poštových schránkach...

List KDH kandidátovi nájdete v prílohe pod článkom.

- - -

Pod mojim článkom  kandidát  z Dolnej Stredy kandidujúci za stranu Kotleba ĽSNS na moju osobu verejne uviedol neskutočné  špinavosti, ktoré ako sa následne  verejne priznal, nemal ničím podložené. Chcel teda konkrétne identifikovanú osobu - rovnako kandidáta anonymne verejne znemožniť a  ponížiť. Nakoľko  však vedel, že bez mihnutia oka podám trestné oznámenie a civilnú žalobu na jeho osobu, ospravedlnil sa. Zase však anonymne. Je to jeho česť a jeho charakter. A samozrejme aj vizitka strany, ktorej logo na svojich propagačných letákoch nesie...

Anonymné diskusné príspevky kandidáta za ĽSNS nájdete tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/samolepka-na-autobuse-vyzva-k-verejnej-diskusii-o-jej-obsahu/

- - -

Žiaľ, aj toto sú spôsoby, ako sa uchádzať o volenú funkciu. Prípadov je viac a niektoré nepochybne budú predmetom vyšetrovania polície po voľbách.

Otázka stojí,  ako by konali takíto ľudia v momente, kedy by do rúk dostali moc, prípadne moc väčšiu, akú majú teraz?  Občan sa pýta, čo ďalej? Nuž, treba rozmýšľať a na posunutie spoločnosti dopredu je nutné mať maximum vzdelaných ľudí, ktorí dokážu rozlišovať, kto je kto a aké metódy na dosiahnutie svojich cieľov v živote používa. Ak totiž človek evidentne a chrapúnsky podvádza už vo voľbách, ťažko predpokladať, že bude poctivým pri vládnutí...  

- - -

Som hrdý na to, že nie som odkázaný na anonymné ponižovanie protikandidátov vo voľbách, zneužívanie verejných finančných prostriedkov na prezentovanie svojho programu občanom a nečestné kroky vo volebnej  kampani.

Radšej prijmem čestnú prehru, ako nečestnú výhru. Nemám záujem o moc, ale o reálnu zmenu v samosprávach k transparentnosti a ich otvorenosť smerom k občanom. Teda smerom k tým, ktorí svojou prácou chod samospráv a vlastne celej spoločnosti financujú.

Je len na občanoch, ktorý smer si vyberú...


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 4
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie