Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

majko.sk
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

"je to len otázka času,kedy sa to vyrieši k spokojnosti dotknutých strán." - píše anonymne diskutujúci

Miloš MajkoDátum11. 11. 2017 00:07:00TémaTak to vidím ja...
200

Pod článkom a videozáznamom vystúpenia poslanca JUDr. Michala Irsáka k správe a zisteniam hlavnej kontrlórky Dr. Horváthovej sa objavil aj tento diskusný príspevok:

Občan | 02-11-2017 19:18:09 | Škoda že zverejnené je len to čo niekomu vyhovuje.
Mnohokrát keď si vypočujete celý záznam je počuť na otázku Či došlo k nejakej škode z pohľadu ekonomiky?odpoveď nie ,neprišlo. Toto rezonuje viackrát.Naopak, z pohľadu ekonomiky konal konateľ v prospech MsBP. Pán Irsák hovorí o právnom stave a o inštitúte urovnania.Je to bežná právnicka prax.Že si konateľ zanedbal svoje povinnosti je zrejmé ale je aj možná dohoda dotknutých strán o urovnaní .Ak dochádzalo k plneniu a ani jedna zo strán to nespochybní pripravia právnici nové zmluvy.
Zbytočne to nafukujete, na Slovensku je takýchto neprávnych stavov ktoré treba z pohľadu práva uviesť na pravú mieru habadej.Tu sa veci nafukujú do obrovských rozmerov zbytočne.
Kým nebol internet a zmluvy boli podpísané boli platné? Boli.A keď teraz obe strany nespochybnia plnenie, je to len otázka času,kedy sa to vyrieši k spokojnosti dotknutých strán.

Priatelia, občania poškodení konaním konateľa a NEkonaním kontrolných orgánov  mestskej spoločnosti! Nemáte pocit, ze niektorí ľudia už prekročili určitú pomyslenú, ale aj reálnu hranicu nielen  medzi  etikou a chrapúnstvom, ale aj dodržiavaním zákonov a ich totálnou ignoráciou ? Napísať totiž vyššie citovaný príspevok v súvislosti s peniazmi a majetkom mesta a normálne ho uverejniť - už to by v právnom štáte malo byť dôvodom, aby sa orgány činné v trestnom konaní z úradnej moci vydali skúmať nakladanie s verejnými peniazmi a majetkom mesta.

O niečo skôr pod tým istým článkom napísal iný diskutujúci toto:

Pán poslanec, | 02-11-2017 10:45:27 | myslel som, že ste rozumný, ale podraziť vlastné mesto s úmyslom pre seba je úbohé.

Inak, tento diskutujúci na SOL v ten istý deň toho napísal viac. Pod iný článok napríklad napísal aj toto:

Katastofa  02-11-2017 10:37:43    P. Majko, jedna otázka, môže byť protikorupčný aktivista človek, čo figuruje v zložkách ŠTB a zároveň môže byť nestranný?

Anonymný diskutujúci  toho napísal podstatne viac, vlastne niekoľko príspevkov útočiacich na JUDr. Irsáka, ale aj na mňa. Teda na ľudí, ktorým sa nad správaním niektorých volených zástupcov už dvíha žalúdok.  Prečo tieto príspevky spomínam? Pre ukážku, ako si zopár volených ľudí uvedomuje dôležitosť verejnej mienky a čo všetko sú ochotní pre jej manipuláciu urobiť. V mestských novinách to vidíme dlhodobo, SOL v kľúčových témach žiaľ tak isto neobídu.

Pôjdem najskôr k posledným dvom príspevkom od jedného autora. Všimnite si, ako postupuje. Jednoduché frázy s trefným a ľahko pochopiteľným obsahom. Text nevyžadujúci žiadne rozmýšlanie, len okamžitú emóciu čitateľa a hlavne -  napísať viac prispevkov pod rôzne články s obdobnými odkazmi pre čitateľa. Ako inak, pod rôznymi nickami. To aby vyzeralo, že ich je veľa. Nepripomína vám to jednoduché, no dobre zapamätateľné frázy niektorých strán na svojich letákoch?

V príspevku určenom mne sa samozrejme  (a našťastie) mýli, som nestranný a s ŠTB som nikdy nič nemal. Hovorí to aj zákon, nielen ja. Napriek tomu, že ten, kto záujem mal, si to zistil z verejne prístupných zdrojov, ostatným dávam do pozornosti tento link:  http://www.majko.sk/clanky/o-ucelovom-verejnom-znevazovani-a-ohovarani-mojej-osoby/

Odkaz napísaný poslancovi JUDr. Irsákovi je už trošku vážnejší a to čo do obsahu, tak aj cieľa, ktorý ním sleduje. V prvom rade chce verejne znevážiť jedného zo skutočne rozhľadených, odborne zdatných a poctivých poslancov MsZ . Verejné vyjadrenie tohto poslanca nepochybne situáciu niektorým ľuďom hodne skomplikovalo a autori primitívnych diskusných príspevkov sa takto zároveň  snaží  navodiť u čitateľa dojem, že poslanec koná proti záujmom mesta. Jedno treba uznať, pisateľ má odvahu a myslí mu to. Možno by dokonca aj uspel, len to by sme museli byť padnutí na hlavu všetci. Čo našťastie nie sme.

Prvý citovaný príspevok je sofistikovanou manipuláciou hodnou odmeny v literárnej súťaži. Akurát aj tento pisateľ príspevku  účelovo tvrdí nezmysly. Videozáznam celého rokovania MsZ bol publikovaný tu:   http://www.seredonline.sk/clanky/msz-rokuje-o-zavaznych-zisteniach-hlavnej-kontrolorky-vo-veci-protizakonneho-stavu-v-mestskej-firme/

Pisateľ píše: "Či došlo k nejakej škode z pohľadu ekonomiky?odpoveď nie ,neprišlo."  a pokračuje: "Naopak, z pohľadu ekonomiky konal konateľ v prospech MsBP.Vo veci nezákonného stavu v spoločnosti  podľa zákona  (teda nie podľa Dr.Irsáka, Kurbela, alebo mňa, ale podľa zákona)  a  NEexistujúcich zmlúv píše: "o inštitúte urovnania.Je to bežná právnická prax." a ďalej  "Ak dochádzalo k plneniu a ani jedna zo strán to nespochybní pripravia právnici nové zmluvy."   Normálne, ako na trhu, kedy si babička pomýli  kilo rajčín s kilom jabĺk. Červená ako červená, hlavne že biznis funguje, nie? A keď sa zmýli, a polievka je moc sladká, tak sa vráti a sáčiky vymení. Priatelia, ale tu pre pána Boha hovoríme o miliónovom majetku mesta (nás všetkých) a konateľ nie je na staré kolená zle vidiaca babka, ale zodpovedná osoba na základe poverenia primátora narábajúca s verejnými peniazmi a nie svojim majetkom. Primátor ako valné zhromaždenie a dozorná rada má vykonávať kontrolu, aby k niečomu takémuto nedošlo. Systém teda je dobrý, len ľudia sa akosi "pokazili". A že náhodou? To fakt niekto tomuto druhu rozprávok má uveriť?

Našťastie aj v tejto veci priamo zodpovedné osoby majú svoje mená, priezviská a funkcie. A sú známe.

Aby bola manipulácia s verejnou mienkou takmer dokonalá, záver pobaví. Píše v ňom toto: "na Slovensku je takýchto neprávnych stavov ktoré treba z pohľadu práva uviesť na pravú mieru habadej."  Zabudol pripísať, že aj toto vo vzťahu k verejným peniazom  je dôvodom, prečo  Slovensko patrí medzi  11 najskorumpovanejších krajín rozvinutého sveta a že za takéto "srandičky" v tom civilizovanom svete zodpovedných zatvárajú a v Číne dokonca  skorumpovaných politikov popravujú.

Perličkou v príspevku diskutujúceho je:  "Kým nebol internet a zmluvy boli podpísané boli platné?" - tak tu si so zákonom úplne a  takpovediac "na hulváta" vytrel zadok a dorazil to tvrdením  "je to len otázka času,kedy sa to vyrieši k spokojnosti dotknutých strán." 

Pýtam sa teda verejne: Kto sú tie dotknuté strany? Tie už nejestvujúce firmy momentálne v likvidácii, ten "neznámy"  užívateľ výhod a pôžitkov, prípadní tichí spoločníci, alebo ľudia, ktorí už naznačili, že úloha bola splnená a unavení sa musia pobrať preč za inou prácou? Bude mať  v tomto kolobehu sofistikovane zmanipulovaného biznisu miesto aj občan, ktorý svojou prácou celý mestský  majetok vytvoril, dlhé roky budoval a následne bez vlastného pričinenia o profit z neho prišiel?

- - -

Do diskusie pod menovaný článok ako reakciu na pokus o jej manipuláciu som vložil tento môj príspevok:

Miloš Majko | 03-11-2017 07:05:15 |    Vazeni, evidentne sa niekto znovu snazi navodit pocit, ze sa vlastne nic nedeje a staci len nejaka bezna operacia, ake robia inde na dennom poriadku. Nie, nestaci!

Zakon je jednoznacny - co nebolo zverejnene, to proste NEEXISTUJE.

Opravit sa da pokazene, nie neexistujuce. Neexistujuce musi najprv vzniknut. Nie vsak opatovnym porusenim zakonov.

Aj poslanci by si mali uvedomit, ze mozu byt zneuziti na legalizaciu protizakonneho stavu - kedze zmluvy jednoducho podla zakona nevznikli.

A to sme LEN pri zmluvach o pozickach. Je tu este povodna - aj ta je v ...... Len to este vela ludi nevie. A niekto urobi vsetko preto, aby sa to ani nedozvedeli.

Naprava teda je - OD POCIATKU. Teda prerokovanie na MsZ a nasledne, schvalenie zameru, nove vyberove konanie a prerokovanie zmluvy - pozor! Najskor zamer, potom prerokovanie a az nasledne podpis zmluvy. Potom podpis znamena na zaver po schvaleni poslancami a nie je to to iste, ako zamer podpisat. To len pre poriadok...

No a podmienky. Tie su dolezite. Vo vsetkom. A kezde toto nie je sukromna firma, ale mestska ide o verejne peniaze a verejny majetok, tak to uz je uplne o inom. Je potrebne vylucit vsetky rizika, ktore by mesto - teda nas obcanov o majetok alebo prijmy z neho do buducnosti mohli pripravit.

VEREJNY ZAUJEM MUSI BYT PRVORADY a musi byt nadradeny osobnemu. Poslanci hlasuju sice v zbore, teda vysledok je konsenzom vacsiny, no ruky zdvihaju individualne - kazdy tu svoju, za seba a smosobnou zodpovednostou za to, co odsuhlasuje.

Je uplne jedno, ci tomu rozumie, ci vie co robi - kazdy hlas ma rovnaku vahu a rozhoduje o milionoch.
- - -
Kedze plnenia z neplatnych zmluv aj momentalne bezia, bezdovodne obohacovanie sa jak vysite. Konali kompetentni tak, ako im uklada zakon? Alebo je zakon zase na srandu, ako tomu u nas bolo uz viac krat?

Vo vedeni mesta je dost verejnych cinitelov - urcite niekoho napadne pytat sa na to verejne. Stale totiz maju sancu...

Je to teda len a len o poslancoch. Vedia, o protizakonnom stave (su o tom videonahravky) a bude zaujimave sledovat, do akych rozmerov sa daju namotat na hru legalizacie neexistujucich vztahov. Teda, ako ich niekto drzi \"za gule\" a co je pre to schopny urobit. A to uz nie je o kolektive, ale o kazdom z nich.

4 roky obcanom, ale aj poslancom VEREJNE hovorime, ze sa nejedna o fazulky, ale ide o vela. Nikdy nemali tieto slova vacsi vyznam.
V sucasnoti ide este o viac. O cest, ale aj ochotu postavit sa bezpraviu celom a dodrzat slub dany obcanom.

Alebo zopar ludi mozno zariskuje a zoberie na seba riziko moznej trestnopravnej zodpovednosti do buducnosti.

Neviem, popisal som to dostatocne podrobne?

Lebo ak nie, mozeme ist dalej a to napr. do banky a podkladov jej predlozenych kompetentnymi pri cerpani uveru a zakladani majetku, do nezakonneho zalozenia majetku mesta (akoze) jedinym clovekom - nie, nesmejte sa! Fakt zakon hovori, ze s majetkom mesta mozu nakladat VYLUCNE POSLANCI. Ani primator, ani konatel, ani vratnik, kuric ci zahradnik. A ani OMYLOM. Fakt LEN poslanci.

Ono tie zakony u nas celkovo nie su zle, len si z nich nikto nesmie robit toaaletny papier a obcanmi voleni zastupcovia sa musia spravat tak, ze raz (uz sa z casti stalo) sa vsetko prevali.

Zlahcovanie a bagatelizovanie problemu. Vlastne, co ine zodpovednym momentalne zostava?

Teda este jedna perlicka tu je - AKOZE ekonomickou vyhodnostou chcu odovodnovat a ospravedlnovat protizakonnost. Tak toto si normalne \"na hulvata\" dovolia fakt uz len v Seredi. Vsade inde by sa bali, ze ich pozenu capicami a ze nakoniec skoncia v .... - ostatne inokedy. Ak to bude potrebne.

Nemozem zato, ale nieco mi hovori, ze su tu ludia, ktori to dotiahnu do konca. Nech sa buduci stvrtok na zastupitelstve udeje cokolvek...

- - -

Na záver snáď ešte jeden príspevok od ďalšieho trola, ktorý v priebehu niekoľkých minút účelovo a manipulatívne zasvinil diskusie pod tromi článkami:

Pán Irsák | 02-11-2017 13:22:02 |   Takéto konanie je Majkovi vrodené. Ako aj z minulosti, tak aj teraz, neštíti sa zneužiť kohokoľvek a čokoľvek pre svoj prospech.

Verejne týmto vyzývam autora tohto príspevku, aby doplnil svoje verejne prezentované tvrdenie o fakty:

-  koho konkrétne som v minulosti zneužil vo svoj prospech

-  čím konkrétne teraz zneužívam iného vo svoj prospech

-  čo konkrétne a akým prospechom pre moju osobu  vo vzťahu k MsBP má na mysli

- - -

Včera na rokovaní MsZ  problematika  MsBP a nezákonného stavu v tejto mestskej spoločnosti  mala byť preberaná  verejne poslancami MsZ. Boli pripravené kroky, ktorými by možno došlo k "legalizácii"  nezákonného stavu a možno určitému prykrytiu problému hlasovaním poslancami MsZ.

Ráno ešte pred rokovaním MsZ som osobne do podatelne  MsÚ doručil  "Otvorený list poslancom MsZ" s týmto obsahom:  http://www.seredonline.sk/clanky/otvoreny-list-poslancom-msz-vo-veci-nezakonneho-stavu-v-mestskej-spolocnosti/
 
Trval som na osobnom doručení listu pracovníčkou podatelne, alebo vedúcou príslušného odboru p. Adamčíkovou do rúk každému poslancovi prítomnému na rokovaní MsZ. Po krátkom verbálnom zápase a odmietaní,  k doručeniu poslancom do vlastných rúk došlo.
 
Na začiatku rokovania  MsZ primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi citlivé body z rokovania stiahol. Prečo to urobil? Dostal snáď strach, že nevyjde niečo podľa očakávania?
 
Následne poslanec JUDr. Michal Irsák navrhol stiahnuť aj ostatné body rokovania týkajúce sa tejto problematiky a poslanci odsúhlasili uznesenie, na základe ktorého je primátor Tomčányi povinný opätovne zvolať neplánované rokovanie  MsZ s témou MsBP.
 
Úspech v niekoľko ročnom zápase za transparentnosť, spravodlivosť a pravdu vo veci prenájmu a ďalšieho diania okolo tepelného hospodárstva mesta? Možno ďalší čiastkový krok k úspechu. Primátor však rokovanie  MsZ zvolal na doobedné hodiny, takže väčšia účasť obyvateľov je znovu otázna. Jedine, že by sa ľudia konečne rozhodli primátorovi Tomčányimu a ľuďom okolo neho verejne povedať, čo si o štvorročnom zahmlievaní a klamstvách okolo nakladania s mestským majetkom naozaj myslia.
 
- - -
Poznámka a upozornenie autora:
Vzhľadom k tomu, že nie som verejným činiteľom ani voleným zástupcom občanov, som ochotný akceptovať kultivovanú a vecnú diskusiu k téme. Prípadné invektívy, osočovanie a urážlivé príspevky na moju osobu budú administrátorom zmazané bez ďalšieho vysvetlovania.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 4
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie