Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

majko.sk
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Kto v demokracii spí, prebúdza sa v totalite..."

Miloš MajkoDátum30. 10. 2017 11:18:27TémaVoľby do VÚC 2017
200

Voľby do  VÚC 2017 sa blížia. Zostáva niekoľko dní a ja som za posledné asi dva mesiace dostával veľa otázok - najskôr či budem kandidovať a následne čím by som sa ako poslanec tohto samosprávneho orgánu odlíšil od ostatných, ale aj prečo kandidujem s podporou pravicovej koalície. Sľúbil som odpovede a tak v týchto dňoch - až do zákonom stanoveného moratória záujemcom budem odpovedať na otázky súvisiace s mandátom, o ktorý sa uchádzam.

Momentálne asi najčastejšou otázkou na mňa je - prečo vo vlastnom médiu neprezentujem seba, ale priestor dostala aj "konkurencia". Tak, ako pri minulých voľbách, aj teraz som nemal záujem médium uzatvoriť len pre seba. Mojim záujmom v prvom rade je čo najvyššia účasť občanov na voľbách a dostatočný výber kandidátov. Podstatné je, aby občan mal z čoho vyberať. 

A prečo moja prezentácia až od dnešného dňa? Nuž, nechcem čitateľov zaťažovať mesiace pred voľbami a myslím si, že moje názory a postoje k veciam verejným za viac ako 10 rokov mojej verejnej prezentácie väčšina ľudí pozná. Preto moje oficiálne letáky až teraz.

Dnes zároveň uverejňujem aj noviny, ktoré sme my štyria kandidáti na poslancov spolu s kandidátom na post župana  TTSK Jozefom Viskupičom vydali a už od stredy by mali byť distribuované do všetkých domácností v slovensky hovoriacich obciach  okresu Galanta.

Tu je základný text, ktorým som sa rozhodol občanov osloviť v úvodnom príhovore novín:

Voľby do samospráv vyšších územných celkov patria medzi občanmi vnímané  ako najmenej dôležité a to napriek tomu, že práve vyššie územné celky rozdeľujú značnú časť rozpočtu krajiny. Poslanci týchto samospráv ako aj župan sú možno aj preto až priveľmi vzdialení bežnému občanovi . A občan ani len netuší, čo všetko poslanci a úradníci v jeho každodennom živote priamo či nepriamo ovplyvňujú.

Samosprávne kraje zodpovedajú napr. za cesty II. a  III. Triedy mimo obcí. Možno neviete, že VÚC zriaďuje a prevádzkuje stredné školy, divadlá, knižnice, múzeá, ale aj nemocnice, zdravotnícke zariadenia a lekárne, resp. ak ich aj priamo nevlastní , tak ovplyvňuje ordinačné a otváracie hodiny, ako i dostupnosť zdravotnej starostlivosti v regióne. Kraj reguluje ceny autobusovej dopravy a priamo vie ovplyvniť jej hustotu v regióne, či zastavovanie diaľkových liniek prechádzajúcich našimi mestami a tým dostupnosť cestovania pre jeho obyvateľov. Úlohou VÚC je aj koordinácia rozvoja cestovného ruchu a zabezpečenie tvorby a plnenia programov sociálneho, kultúrneho a ekonomického rozvoja kraja.

Na toto všetko sú rozdeľované desiatky miliónov eur a to v podstate bez akejkoľvek zásadnej verejnej kontroly občanmi , ktorým tieto peniaze majú slúžiť najviac.

Galantský okres je špecifický určitým rozdelením na „slovenskú a maďarskú“ časť. Toto sa významne prejavilo najmä v uplynulých voľbách, kedy mimoriadne nízka účasť  (cca 20%)  slovensky hovoriacich voličov najmä  severnej časti okresu a pomerne vysoká južnej  časti okresu  (asi 50%) spôsobila, že všetkých 7 poslaneckých postov demokraticky obsadili poslanci zastupujúci najmä voličov práve  južnej časti okresu. Kto za to môže? Nuž určite nie volič Maďarskej národnosti, ktorý presne pochopil ako funguje zastupiteľská demokracia. Následné priority pre okres sú teda v takejto situácii pochopiteľné.

Vážení priatelia, 4. novembra 2017 môžete rozhodnúť o budúcnosti okresu, investíciách týkajúcich sa vzdelania vašich detí, kvality ciest, ktoré denne používate na ceste do zamestnania, či návštevu príbuzných, ako aj o tom, aké priority budú v zastupiteľstve VÚC najbližších 5 rokov riešené.

Priatelia pamätajte, každý hlas je dôležitý. Aj tá najväčšia stavba totiž vzniká z jej najmenších častí...

Miloš Majko

 

- - -

Korupcia vo všetkých sférach života dnes v našej krajine nadobudla obludné rozmery a je prítomná na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti. Potvrdil to aj každoročný index korupcie zverejňovaný Svetovým ekonomickým fórom, ktorý zaradil Slovensko medzi  11 najskorumpovanejších krajín rozvinutého sveta.

Korupcia je tu preto, lebo si na ňu väčšina ľudí zvykla a považuje ju dokonca za normálnu.  Súčasný stav zmeníme nie lamentovaním, ale zmenou myslenia a prístupu ľudí ku korupcii všade, kde sa vyskytuje, dožadovaním sa otvorenej samosprávy a správy vecí verejných.

A niečo stručne o mne a o tom, čo v prípade zvolenia mojej osoby do VÚC plánujem presadzovať:

Viac ako 10 rokov ako protikorupčný aktivista a novinár umožňujem občanom prostredníctvom vybudovaných médií aktívne vstupovať do verejnej kontroly samospráv nielen v našom regióne. Naše médiá dobrovoľne tvoria stovky ľudí chápajúcich nevyhnutnosť slobody prejavu a potreby dianie okolo seba nazývať pravými menami. Na úrovni komunálnej poukazovaním na nevýhodné zmluvy a konanie volených zástupcov v neprospech väčšiny občanov šetríme peniaze občanov rádovo v stovkách tisíc eur.  Médium Seredonline.sk má dnes viac ako regionálny charakter a poskytuje mediálny priestor s návštevnosťou viac ako 100 000 unikátnych prístupov mesačne.

TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA

ktorej som tvorcom je médiom zameraným na problémy v komunálnej sfére a dnes je už nie len na internete, ale aj vo svojej oblasti jedinečným tlačeným periodikom.

Všetky moje aktivity vyvíjané po dlhé roky v samosprávach smerujú k dosiahnutiu ich otvorenosti k občanom a spoluúčasti obyvateľov obcí a miest na správe vecí verejných. Toto bude mojou prioritou aj na pozícii poslanca samosprávneho kraja.

Bezpečnosť na cestách a prevencia kriminality – takmer 10 rokov budovaný úspešný projekt určený deťom  BEZPEČNÉ MESTO skladajúci sa nielen z mimoriadne dobre a moderne vybaveného mobilného detského dopravného ihriska, ale aj relácií tvorených pre deti a rodičov s protidrogovou a bezpečnostnou problematikou.

Projekt ako jeho autor sústavne podporujem a rozširujem dnes už po celom Slovensku.

Považujem za nemysliteľné a pre pacientov neskutočne ponižujúce čakať ráno od štvrtej či piatej hodiny na časenky nevyhnutné k ošetreniu u odborného lekára na našich poliklinikách. Tento stav chcem zmeniť tlakom poslancov VÚC smerom na poskytovateľov lekárskej starostlivosti a príslušné poisťovne. V zdravotníctve nemôže byť prioritou zisk súkromných firiem, ale zdravie našich detí.

Začnime sa konečne zaujímať o úroveň nášho školstva a spoločnými silami dosiahnime ohodnotenie práce tých, od ktorých očakávame, že naše deti naučia vedomosti  umožňujúce im uplatniť sa v tvrdej konkurencii a tak náročnej  dobe.

Región, v ktorom žijeme je mimoriadne dobre geograficky situovaný, má jedno z najlepších napojení na infraštruktúru v krajine, rýchlostnú komunikáciu R1 a diaľnicu D1 v republike. Využime tento potenciál  nie len pre nadnárodných investorov, ale aj pre malé firmy a drobných podnikateľov, ktorí svojou prácou živia seba a svoje rodiny.

Hory síce turistom neponúkneme, ale vieme ich k nám dotiahnuť pri rozumnom využití rieky Váh a jej okolia na výlety, rekreáciu a turistiku. Oživme staré tradície a vráťme rieke život, ktorý voda dáva nám. Prievoz cez Váh môže byť nielen atrakciou a predĺžením cyklociest v regióne, ale aj významným zviditeľnením okresu v našich a zahraničných turistických sprievodcoch, čo spôsobí zvýšený záujem o región a prílev financií do cestovného ruchu.

Zastávam názor, že volený zástupca občanov má byť v presadzovaní pravdy a práva nekompromisný a nemá podliehať tlakom finančných či záujmových skupín. Moja viac ako 10 ročná nekompromisná práca pri poukazovaní na nezákonnosti prostredníctvom médií bola „ohodnotená“ mnohými útokmi na moju osobu a rodinu, čo minulé leto vyvrcholilo podpálením nášho rodinného auta. Napriek tomu som sa nevzdal . Nechcem, aby moje dieťa – Vaše deti museli žiť v krajine plnej strachu, alebo z nej odísť len preto, lebo sme my pre nich normálne miesto na život nedokázali zabezpečiť.

Priority volených zástupcov musia odzrkadľovať požiadavky samotných občanov. Komunikáciu s občanmi považujem za nevyhnutnú a tak ako v minulosti a dnes, aj v prípade môjho pôsobenia vo VÚC bude vedená nielen osobnými stretnutiami, ale aj prostredníctvom našich médií a môjho osobného webu www.majko.sk . Práve tu sa v prípade záujmu každý občan dozvie o mne všetko, čo pri rozhodovaní sa vo voľbách do VÚC 2017 bude potrebovať.

Priatelia, neignorujte základné právo demokracie – právo voliť. Nedopustite, aby znovu zvíťazila MLČIACA VAČŠINA.

Nezabudnite:  „Kto v demokracii spí, prebúdza sa v totalite ... “

Ďakujem za Váš hlas, ktorý pomôže v ceste k otvorenej samospráve a zachovaní slobody slova a demokracie.

Miloš Majko, nezávislý novinár a protikorupčný aktivista

 

"Nechcem, aby moje dieťa – Vaše deti museli žiť v krajine plnej strachu, alebo z nej odísť len preto, lebo sme my pre nich normálne miesto na život nedokázali zabezpečiť."

- - -

Slobodu slova, transparentnú samosprávu a komunikáciu volených zástupcov s občanmi považujem za prioritu a to aj v médiách, na ktoré mám osobne dosah. Zastávam názor, že volič o ľuďoch majúcich záujem ovplyvňovať chod vecí verejných z pozície volených zástupcov má mať právo získať dostatok informácií týkajúcich sa výkonu ich mandátu, názorov na aktuálne témy či o ich minulosti a preto týmto dávam možnosť klásť mi otázky tu v diskusii, ako aj e-mailom na: majko@majko.sk. Na všetky zmysluplné otázky verím, že odpoviem bez problémov tak, ako tomu bolo aj doteraz. 

Zároveň sa môžeme otvorene rozprávať aj pri osobnom stretnutí a to napríklad zajtra popoludní po  16:00 hodine pri štúdiu  SOL na ul. M.R.Štefánika (budova medzi Slovenskou sporitelňou a svetelnou križovatkou), kde spolu s niektorými kandidátmi podporovanými pravicovou koalíciou budeme občanom k dispozícii.  Deti čaká cukrová vata a zvedavých rodičov dobré espresso, pri ktorom ma je možno vidieť už dlhé roky denne.  


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-11-2017 21:29:53
nevolič | 01-11-2017 16:28:21 | - ked bude nevolicov este viac, dostanu sa k moci este vacsi darebaci, ktori volicov maju presne tolko, aby to stacilo na to, dostat sa k moci. A to sa este len budete cudovat, co vsetko na obcanov vymyslia, aby mali este viac penazi na tunelovanie...
nevolič | 01-11-2017 16:28:21
Načo je na Slovensku 9 byrokratických VÚC- samosprávnych krajov, keď stačili 4? Načo ja na Slovensku 79 byrokratických okresov , keď stačilo 38? Načo je Slovensku 150 poslancov NR, keď by stačila polovica? Prečo sú delegované právomoci smerom hore a nie dole na mestá a obce? Prečo poslanec VUC berie ca.500 € odmenu za jedno zasadnutie mesačne? Prečo to nerobí zadarmo, za cestovné, pre dobro občanov, ktorých zastupuje a ktorých pozná len keď sú voľby? Prečo VUC schvaľuje nezmyselné poplatky u lekárov za vystavenie priepustky, OČR, atď.? Prečo sú voľby platné , keď je účasť ca 18-25 %, zaviesť minimálne 50% účasť voličov pre platnosť volieb! Čo pre to urobíte?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 4
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie