Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mesto Sereď bude vďaka hlasovaniu poslancov MsZ financovať športový klub miliónom Eur. Poslancov ani primátora možné prepojenie klubu na kriminálne podsvetie nezaujímalo.

Na rokovaní Mestského zastupiteľstva občan verejne informoval poslancov MsZ a primátora mesta  Martina Tomčányiho o možnom prepojení klubu cez člena dozornej rady a firmu sponzora klubu na kriminálne prostredie. Primátora ani poslancov nezaujímalo vysvetlenie vedenia klubu a zámer / dotáciu z verejných finančných zdrojov vo výške  770 000 Eur bez otázok odsúhlasili.

K čomu teda došlo?

Iba dva dni uplynuli od článku publikovaného na SOL pod titulom "Zastávam názor, že poslanci a primátor s mandátom od občanov na 4 roky, nemajú právo zaväzovať k plneniu záväzkov deti našich pra pra vnukov." V ňom už podľa rubriky, do ktorej bol vložený bolo jasné, že sa jedná o osobný pohľad autora na nakladanie volených zástupcov s verejnými finančnými zdrojmi.

Pod článkom bolo v krátkej dobe možné nájsť veľa príspevkov čitateľov a to aj napr. tento:

pan majko, | 19-06-2019 07:42:52 |
Vas nazor ,ze poslanci maju zadlzovat mesto na 4 roky ma rozosmial. To si naozaj myslite,alebo len vo vas buble stale nenavist a zavist? To kam by sme dosli,ak by vas nazor bol spravny?nazad do jaskyne?fakt nechapem tuto vasu retoriku v poslednom case. ..

alebo tento:

havran | 19-06-2019 08:36:00 |
Je to vysoko tendenčný článok človeka,ktorý ako sám povedal,futbal neobľubuje.Aby sme nezadlžovali pra pra vnukov,tak nerobme nič,nič nestavajme,nič neobnovujme,aby zbytočné kurbelovské Stavivá skrachovali.Najlepšie bude iba sedieť v reštaurácii a písať príspevky o zbytočnosti investícií do všetkého,aby sme nedajbože nezadĺžili budúce generácie,ako keby to tí ďalší nevyužívali.

- - -

V momente písania článku som skutočne predpokladal, že problémom je nie samotná rekonštrukcia štadióna (tá je asi fakt nutná rovnako ako všade tam, kde nebolo investované dlho alebo bolo investované málo) a športový klub, ale spôsob samotnej investície. Teda ručenie, riziká spojené s prípadnou pôžičkou mestskej firmy klubu, budúcnosť klubu a pod. Rokovanie MsZ a vystúpenie občana Saba ale ukázalo, že podstatne dôležitejšia je , resp. by mala byť minulosť a súčasné väzby športového klubu žiadajúceho vysokú dotáciu.

V bode programu týkajúceho sa zámeru rekonštruovať štadión a poskytnutia dotácie Mestom Sereď bola skutočne bohatá diskusia. Poslanci hľadali kompromisy a osobne som mal pocit, že za dotáciu zahlasuje aj poslanec  Pavol Kurbel.

O slovo požiadal občan  Peter Sabo, ktorý poslancov MsZ upozornil na niekoľko podstatných skutočností, ktoré by pred hlasovaním mali poznať

Peter Sabo verejne povedal toto:

21. februára bol František Dora mladší spolu so svojím otcom zadržaný elitným komandom NAKA a vzatý do väzby z dôvodu závažných podozrení. “Závažné obvinenia sa vzniesli aj na hlavu starostovho syna (Františka Doru, ml.). Ten je stíhaný ako objednávateľ obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy muža s iniciálmi P. N. (1988), ktorá sa mala stať v roku 2012.
Jeho telo objavili 10. decembra 2018 pri obci Ohrady. Dôvodom jeho likvidácie bol podvod so škodou veľkého rozsahu, z ktorého sú obvinení obaja Dorovci.
Okrem toho Františka Doru mladšieho obvinili z objednávky úkladnej vraždy K. M. (1980), ktorého páchatelia zabili v roku 2013. Vražde predchádzala daňová trestná činnosť, ktorú vyšetrujú v susednej Českej republike. Okrem iných ľudí je v nej obžalovaný aj Dora mladší,” citácia investigatívneho článku z online média aktuality.sk.

Prečo o tom hovorím?
František Dora mladší je aktuálnym členom dozornej rady ŠKF Sereď, teda orgánu, ktorý dozerá na to, či spoločnosť riadne funguje.

Ak aj pripustíme, že najbližší spolupracovníci z ŠKF nevedeli o minulosti pána Doru, mohli však vedieť z verejných zdrojov o iných podozreniach okolo Doru. Za zmienku stojí jedna z viacerých indícií a to že bývalá Dorova firma, dnes prepísaná na maďarského občana, dlží na daniach viac ako 3 milióny eur.

František Dora mladší je podľa webovej stránky klubu aj aktuálnym sponzorom ŠKF Sereď cez firmu svojej manželky FNF s.r.o.

 

Okrem osoby Františka Doru sa však okolo mestského štadióna v Seredi pohybovali aj ďalšie pochybné osoby. Rozhodnutie súdu z 31. mája tohto roku hovorí o vzatí do väzby drogovej skupiny, ktorá pôsobila v Seredi minimálne od roku 2007. Práve areál štadiónu mal byť miestom, kde skupina preberala tabletky, z ktorých neskôr vyrábala pervitín.

Pri rozhodovaní o verejných peniazoch je dôležité prihliadať nielen na fakty, ale aj na morálnu kvalitu partnerov. Verím, že rozhodnete dôstojne pre dobro občanov mesta Sereď a dôkladne zvážite navrhovanú spoluprácu. Podporovať šport je potrebné, takisto je však dôležité viesť ľudí k fair-play a morálnemu správaniu. Zváženie faktov, ukážka morálky a očistenie mestského futbalu je aktuálne vo Vašich rukách."

- - -

Počas verejného vystúpenia  Petra Saba, mali poslanci hlavy dole a nepovedali ani slovo. A pri hlasovaní poslanci občanom ukázali, že ukážka morálky je skutočne v ich rukách.

Po oboznámení sa s takto závažnými informáciami by slušný človek predpokladal, že predkladateľ žiadosti svoj návrh z rokovania stiahne. Ak sa nestalo, mal konať primátor  a štatutár mesta Ing. Martin Tomčányi, ktorý je za chod mesta zodpovedný. Nekonal.

Po vystúpení primátor mesta Martin Tomčányi vyhlásil desať minútovú prestávku. Bez komentára, akejkoľvek reakcie na verejne predložené mimoriadne závažné informácie. Správanie volených zástupcov, akoby občan Sabo prítomných oboznámil s faktom, že večer bude pravdepodobne pršať...

Počas prestávky som sa prezidenta ŠKF a poslanca MsZ Róberta Starečka  idúceho okolo mňa ironicky spýtal, či v partii medzi sebou nemajú aj Al Caponeho. Otázku pochopil a povedal mi, že Dora je už dávno z registra vymazaný. Toto mal povedať aj poslancom MsZ.

Problémom je, že  poslanec MsZ a prezident ŠKF verejne klamal.

Dôkaz je tu:

Výpis z registra bol vyhotovený po rokovaní MsZ a schválení zámeru / finančnej dotácie z verejných finančných zdrojov do klubu. Prečo klamal prezident klubu a poslanec MsZ v tak závažnej veci, akou je členstvo osoby z kriminálneho prostredia v predstavenstve klubu?

- - -

Žiaľ pre nás občanov, ani po prestávke sa žiaden z poslancov MsZ nedožadoval ďalšej diskusie,  nemal otázky ohľadom zverejnených informácií a NIK z poslancov ani primátor mesta nepožiadal vedenie športového klubu o zaujatie stanoviska, či aspoň o vysvetlenie možných pochybných prepojení klubu na kriminálne podsvetie.

Primátor mesta Ing. Tomčányi ako predsedajúci, okamžite dal prečítať návrh na uznesenie a poslanci hlasovali.

15 poslancov bez akýchkoľvek otázok hlasovalo ZA ZÁMER poskytnúť   770 000 Eur z verejných finančných zdrojov klubu (spolu minimálne MILIÓN EUR). Dvaja poslanci boli PROTI a jedna poslankyňa sa ZDRŽALA.

V sále zaznel na základe  výsledku hlasovania potlesk.

Návrh a požiadavka futbalistov  prešiel. Poslanci MsZ teda  nemajú problém ísť do spolupráce a spolufinancovania (pravdepodobne miliónmi Eur z verejných finančných zdrojov)  s klubom, kde na hospodárenie dozerá človek t.č. vo väzbe pre obvidenie z objednávky vraždy.

Poslanci mesta nemajú problém spolufinancovať klub spolu s ďalším sponzorom / partnerom, firmou prepísanou ďalšou osobou obvinenou z prípravy vrážd  na rodinného príslušníka (konateľ) obvinených.

A poslanci MsZ nemajú problém ani s informáciami o ďalšej kauze  v spojitosti so štadiónom,  a bez akýchkoľvek otázok chcú milióny Eur z verejných zdrojov vložiť  do štadióna, na ktorom podľa vyšetrovateľa mali byť roky preberané dodávky narkotík dovážaných do mesta.

Kde to pre Pána Boha žijeme? To už fakt väčšina poslancov  MsZ  nevie o čom je reč, alebo sú snáď motivovaní nevidieť realitu?

- - -

Videozáznam z vystúpenia Petra Saba a hlasovania poslancov MsZ nájdete tu:  https://www.youtube.com/watch?v=eIVuNYYjynU&fbclid=IwAR3Z_dPtSE4ayazFoiKs-93m59vxWP4FBOPKve4sekWS8TedfsK8fpWPDfc

Toľko fakty.

Ostatné nechávame na rozmýšľanie občanom, ktorí sa na toto celé poskladali, resp. v prípade dokonania skutku a realizácie zámeru poskladajú.
Pripomíname, že volení zástupcovia aj v použití verejných finančných zdrojov majú povinnosť konať vo verejnom záujme.

 

Poznámka: pre slaboduchých obhajovateľov neobhájiteľného pripomíname, že celý článok vychádza výlučne z faktov, už publikovaných či verejne vypovedaných informácií a z aktuálnych údajov autorít a to rokovania  Mestského zastupiteľstva v Seredi, OR SR a oficiálnej stránky futbalového klubu  ŠKF Sereď.

V článku nie je nič vymyslené a aj samotný autor by bol radšej, keby sa obdobné scenáre diali maximálne vo filmoch, možno ešte v krajinách tretieho sveta a nie v meste, kde žije a platí dane samospráve.

- - -

Poznámka pred uverejnením spracovaného článku:  Stav v OR SR, ako aj na oficiálnej stránke ŠKF je k dnešnému dňu, teda  21.06.2019  14:50 hod. nezmenený a F.Dora ako aj firma FNF v klube figurujú.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie