Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na starostu obce Miroslava Holičku podávam trestné oznámenie pre neplnenie povinností vyplývajúcich mu zo zákona

Miloš MajkoDátum29. 03. 2017 19:35:15TémaAKTUALNE TÉMY
200

Šintava   |   Dnešný deň  obyvateľom obce Šintava priniesol ďalšie nepríjemné odhalenie pri viac ako ročnom exkurze do mysle, konania, NEkonania a charakteru ich starostu  Miroslava Holičku. Dnes totiž nezvolaním  obecného zastupiteľstva zo zákona  dokonal  ďalší zo svojich svojvoľných excesov v samospráve, ktoré sa zapíšu do obecnej kroniky nielen tejto neveľkej obce.

Pozrime sa na  Holičkove ďalšie pravdepodobné porušenie zákona podrobnejšie:

Traja poslanci OU v súlade so zákonom zvolali rokovanie Obecného zastupiteľstva. Podrobne o tom tu: http://www.seredonline.sk/clanky/-mimoriadne-zasadnutie-obecneho-zastupitelstva-v-sintave-zatial-nezvolane/

Ešte dňa 20. 2. 2017  traja poslanci (Holbíková, Režnáková, Šimulčík, čo je 1/3 poslancov OZ) podľa zákona požiadali o zvolanie „mimoriadneho“ zasadnutia obecného zastupiteľstva. Na obecný úrad v Šintave bol doručený program, ako aj pracovné materiály zasadnutia. Zasadnutie malo mať iba jeden hlavný bod, a to Zvolanie verejného zhromaždenia obyvateľov obce Šintavy. Podľa zákona, verejné zhromaždenie občanov obce môžu zvolať iba poslanci, nie starosta.

Citácia zo zákona  369/1990  Z.z.

§ 12

Rokovanie obecného zastupiteľstva

(1) Obecné zastupiteľstvo zasadá podľa potreby, najmenej však raz za tri mesiace. Ak požiada o zvolanie zasadnutia obecného zastupiteľstva aspoň tretina poslancov, starosta zvolá zasadnutie obecného zastupiteľstva tak, aby sa uskutočnilo do 15 dní od doručenia žiadosti na jeho konanie.

Starostovi momentom podania 1/3 poslancov teda vznikajú povinnosti podľa zákona 369/1990 Z.z.  Bol povinný zasadanie OZ zvolať. Zdôrazňujem - bol povinný !! - nakoľko mu túto povinnosť priamo ukladá zákon.

Zákon v tom istom paragrafe určuje aj ďalší postup v prípade NEkonania starostu a to:

(3) Ak starosta nezvolá zasadnutie obecného zastupiteľstva podľa odseku 1 druhej vety, zasadnutie obecného zastupiteľstva sa uskutoční 15. pracovný deň od doručenia žiadosti na jeho konanie. ....  Ak starosta nie je prítomný alebo odmietne viesť takto zvolané zasadnutie obecného zastupiteľstva, vedie ho zástupca starostu; ak nie je prítomný alebo odmietne viesť zasadnutie obecného zastupiteľstva, vedie ho iný poslanec poverený obecným zastupiteľstvom.

Stalo sa a písali sme o tom tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/-mimoriadne-zasadnutie-obecneho-zastupitelstva-v-sintave-bude-dna-13-3-2017-pondelok-o-1730-hod-v-zasadacej-miestnosti-obecneho-uradu/

Obecný úrad má v prípade rokovania OZ niekoľko povinností opätovne uložených zákonom. Musí o zasadaní verejného obecného zastupiteľstva informovať verejnosť na úradnej tabuli  (4. Návrh programu zasadnutia obecného zastupiteľstva sa zverejňuje na úradnej tabuli v obci aspoň tri dni pred zasadnutím obecného zastupiteľstva), obecnom webe a spôsobom obvyklým, pozvať poslancov OZ a pripraviť priestory na rokovanie. Najdôležitejšie z povinností uložené zákonom si obecný úrad vedený starostom Miroslavom Holičkom NEsplnil.  

Poslanci zvolávajúci rokovanie OZ sa v zákonom stanovenom čase na rokovanie OZ napriek nesplneniu si povinností úradom dostavili z vlastnej iniciatívy.

Písali sme o tom tu: http://www.seredonline.sk/clanky/rokovanie-obecneho-zastupitelstva-v-sintave-bolo-zmarene/

A následne tu spolu s dôkazovým materiálom vo forme videozáznamu: http://www.seredonline.sk/clanky/obecny-urad-upod-vedenim-starostu-holicku-obyvatelom-v-podstate-odoprel-pravo-garantovane-ustavou-sr/

Rokovanie OZ nielenže bolo NEkonaním obecného úradu pod vedením starostu zmarené, ale nebolo ani uznášania schopné. Prečo, to si povieme inokedy. Na takýto prípad pamätá tento odstavec rovnakého paragrafu zákona o Obecnom zriadení:

(7) Obecné zastupiteľstvo rokuje vždy v zbore. Spôsobilé rokovať a uznášať sa je vtedy, ak je prítomná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov. Na prijatie uznesenia obecného zastupiteľstva je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov; na prijatie nariadenia je potrebný súhlas trojpätinovej väčšiny prítomných poslancov. Ak obecné zastupiteľstvo nie je spôsobilé rokovať a uznášať sa, starosta zvolá do 14 dní nové zasadnutie.

Z opatrnosti a v snahe dať starostovi Holičkovi ďalšiu možnosť "akože" napraviť niekoľkonásobné NEkonanie vo veci zvolania poslancami požadovaného zasadania OZ, čakali poslanci do včera. Poslanci boli trpezliví možno dokonca aj nad rámec zákona. Starosta Miroslav Holička odignoroval aj poslednú možnosť zvolať OZ v súlade s ustanoveniami zákona  369/1990 Z.z..

Komické? Smutné, alebo tragické je správanie sa  a nerešpektovanie zákonov SR  starostom obce Miroslavom Holičkom poberajúcim  mesačne plat viac ako 2000 Eur?

Poslanci mali záujem nie zápasiť s ním, alebo riešiť niečo zo svojho volebného programu. Chceli len dať možnosť obyvatelom obce uplatniť si Ústavné právo garantované im Ústavou SR.

Zhromaždenie občanov je veľmi dôležitá forma priamej demokracie. Je zakotvená priamo v Ústave SR. Podľa čl. 67 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky „Územná samospráva sa uskutočňuje na zhromaždeniach obyvateľov obce...“.

Mám zato, že starosta obce Miroslav Holička toto obyvateľom obce odoprel.

Takúto aroganciu nielen voči zákonom, ale aj  Ústave SR a samotným občanom a ich Ústavným právam nie je možné tolerovať a bagatelizovať. Preto som sa rozhodol ako občan podať na štatutára obce, starostu a teda osobu zodpovednú za chod obecného úradu na okresnej prokuratúre v Galante Trestné oznámenie. Konám tak vo viere, že príslušný prokurátor uzná závažnosť porušenia legislatívy starostom obce a verejne odmietne tolerovať svojvôľu voleného zástupcu ešte v čase, pokým sú aj samotní občania ochotní veriť v spravodlivosť a vymožiteľnosť ich práv cestou orgánov na dohľad nad zákonnosťou určených.

Byť poškodeným obyvateľom obce Šintava  starostovým NEkonaním vo veci práv občanov a poslancov OZ, konal by som rovnako a vyvodenia zodpovednosti voči nemu by som sa dožadoval tiež.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie