Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

majko.sk
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

PETÍCIA za obmedzenie používania pyrotechniky v meste - štvrtý krok: Čomu sme sa pri tvorení textu petície chceli vyhnúť?

Miloš MajkoDátum20. 01. 2017 23:06:07TémaAKTUALNE TÉMY

To bolo rečí o záujme občanov zbaviť sa na dennom poriadku otravujúcich výbuchov petárd pod oknami  bytov zákonnou cestou! To bolo diskusných príspevkov požadujúcich petíciu...

Napríklad:

Poslanec | 28-12-2016 17:05:33 |
Čo myslíte, že o tom my poslanci s primátorm nehovoríme?
Niekoľkokrát, ešte za starej právnej úpravy som to navrhoval. Aj cez petíciu občanov.
Pripájam sa k petičnému výboru.
Pán Majko nepotrebujem publicitu, ale mňa to v meste s nekontrovateľným používaním pyrotechniky už dávno irituje k jej zákazu.
Vy iste viete kto pridáva tento komentár. Ozvite sa mi priamo.

obyvatel | 28-12-2016 17:15:20 |
Rozumna volba obmedzit hluk petard a delobuchov. Par pokut pribudne do rozpoctu mesta a hned bude aj pre obyvatelov a aj zvierata kludnejsia atmosfera v meste. Treba tejto historicky dolezitej prvej peticii pod patronatom zdruzenia urobit dostatocnu informovanost a osvetu jej významu pre pohodu obyvatelstva a zvierat v nasom meste. Poprosim oznamiť nejake miesta kde sa bude dat podpisat tato peticia. Par podpisovych harkov dajte aj na podatelnu MsU :))) aspon sa otestuje podpora zo strany MsU

obyvateľka | 30-12-2016 17:45:51 |
asi ste si dobre neprečítal ide o \\\"obmedzenie\\\"nie o zakázanie.A som psíčkarka ktorá po svojom psovi odpratáva.Počúvať výbuchy už od novembra priamo pod oknom(bývam na prízemí)je na zbláznenie.Takže asi takto čo tak obmedziť výbuchy na súkromný pozemok nap. v obyvačke

seredan | 30-12-2016 17:34:50 |
Je na case aby slovensko preslo k socialnej modernizacii a nestagnovalo niekde v rokoch 90tich. Ta era ked kazdy sa predbiehal v nakupoch petard a myslenim ze cim vacsi rachot spravi na silvestra tym vacsi kapo je su davno prec. (popravde ani ta pyrotechnika za tych 20 rokov moc nezmodernitovala ze by robila bohvie ake ine efekty ako to bolo v minulosti) a tak isto sa nemenia jednoduchsi ludia ktori do toho stale davaju peniaze.
Vyspele staty maju ohnostroje ktore su zabezpecene a ludia sa pridu pozriet s celou rodinou na šou a v klude si to mozu vychutnat a nebat sa ze volaky ozraty somar hodi ich dietatu pod nohy petardu.
A ked niekto potrebuje na silvestra hukot rachot tak nech zostane doma a bucha s varechou po hrnci a pozera sa do zrkadla ake je tela.

 

Prechoré | 30-12-2016 14:57:18 |
Iné je ohňostroj a iné sú petardy,delobuchy a veci podobné.

MoTo | 30-12-2016 14:26:28 |
Ludia..ved to citajte..obmedzenie!! nie zrusenie na Silvestra. Ja som za obmedzenie. Lebo hlupaci uz nevedia, co maju od dobroty robit. Supaju petardy kedykolvek cez den,ci o 23.30,kdekolvek a to sa deje cely december a januar. Su to hrozne ulaky pre ludi,nehovoriac aj o zvieratach. Preto ta peticia. A ja vravim,konecnee! SILVESTER vo vymedzenom case,ok. Ale nie prezivat sviatky pokoja v nepokoji.

obyvateľ | 31-12-2016 19:14:36 |
Myslim ze tato peticia je fajn, spravna vec a informacia do noveho roku :))

- - -

Petícia bola pripravená a oznámená občanom. Petičné hárky sú vytlačené a z minimálnej časti aj rozdané niekoľkým občanom, ktorí o ne prejavili záujem.  Petícia sa ale neurobila sama, museli ju urobiť konkrétni ľudia vo svojom voľnom čase a po naštudovaní množstva obdobných petičných akcií z rôznych miest, súčasnej legislatívy a porád s právnikmi a odborníkmi.  4 dni strávené pri analýzach a príprave niekoľkých riadkov, ktoré reálne môžu zmeniť veľa a všetko zaplatené  z vlastného vrecka. Nie však pre seba, ale pre všetkých tých, ktorí sa búchali do pŕs, ako strašne chcú petíciu a ako strašne chcú riešiť problém. Vtedy ich problém.

Ako obyčajne, problém chce riešiť každý občan len v momente, kedy sa ho bezprostredne dotýka nechápajúc, že práve na tomto je postavený súčasný systém ignorácie vôle občanov volenými zástupcami na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti. Demokracia nerovná sa apatia občanov a demokracia sa bez občanov jednoducho nekoná, resp. sa koná presne tak, v akej podobe ju dnes a denne kritizuje asi každý občan - žiaľ len v krčme, na internete (aj to ešte anonymne), alebo spravodlivo nasr*tý doma po prečítaní novín. Žiaľ pre demokraciu v našej krajine, tam to začína a tam to zároveň aj končí.

V samotnej petícii sme navrhli riešenie, ktoré je zákonmi možné a reálne uskutočniteľné. Riešenie, ktoré  môžu prijať poslanci MsZ.

Pri tvorbe petície sme sa chceli vyhnúť podpísaniu textu a teda požiadavke občanov, ktorá by nebola v súlade s legislatívou a teda aj keby bola poslancami prijatá, resp. premenená do prípadného  VZN, mohla by byť protestom prokurátora napadnutá. Podarilo sa nám to, no problém je dnes inde. A to v samotných občanoch. Bez podpisu každého jedného z nich, je celá petícia odsúdená na neúspech - nie neúspech náš, my sme si úlohu splnili - na neúspech občianskej spoločnosti, ktorej jedinci buď spôsob výkonu demokracie nepochopili, je im ukradnutý, alebo možno ešte nedospeli do štádia, aby o svojich veciach a právach rozhodovali sami. A takíto ľudia si jednoducho zaslúžia, aby o nich a ich životoch rozhodovali iní. Napríklad aj tým, že im nevyužitie svojho práva pripomenú patričným rámusom pod oknami novu o niekoľko mesiacov.

- - -

Podpisové hárky sa nachádzajú tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/peticia-za-obmedzenie-pouzivania-pyrotechniky-v-meste-treti-krok-peticne-harky/

Môžete si ich stiahnuť, vytlačiť a  hlavne - dať ich známym, susedom či rodine (všetým, ktorí s obsahom petície súhlasia) podpísať. Ešte stále je na to čas.

Môžete ponúknuť svoj obchod, prevádzku ako miesto, kde je možné petíciu podpísať a ktoré zverejníme.

Vážení priatelia, demokracia napríklad aj formou petície či referenda je síce zatiaľ najlepšia a najspravodlivejšia  forma riadenia spoločnosti, no zároveň aj najnáročnejšia. Vyžaduje si totiž vyjadrenie názoru každého z vás. Jednotlivo, nie na princípe politiickej príslušnosti, náboženského presvedčenia či zo zištných dôvodov. Jednoducho preto, aby sme žili v lepšej spoločnosti.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 4
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie