Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pre deti viac ako 100% navýšenie školného v MŠ a pre futbalistov investícia takmer za pol milióna Eur. A tak si v tej našej Seredi žijeme...

Miloš MajkoDátum15. 12. 2012 20:02:16TémaTak to vidím ja...
200

Pre  deti viac ako  100%  navýšenie školného v MŠ a pre futbalistov investícia takmer za pol milióna  Eur. A tak si v tej našej Seredi žijeme...

Práve posledné rokovanie MsZ,  na ktorom  zásadnými rozhodnutiami nami volení zástupcovia opätovne výrazne zvýhodnili  i tak dlhodobo preferované záujmy  úzkej skupiny občanov, prekvapilo a sklamalo mimoriadne veľa občanov mesta.

Podľa telefonických rozhovorov aj tých, ktorí dlho fandili vedeniu mesta a stále boli v tom, že sú veci, ktoré si poslanci  MsZ jednoducho urobiť nedovolia. Spoliehali sa na to, že odpor väčšiny občanov vzhľadom na druh projektu, výšku vynaložených nákladov a mimoriadne obmedzené využitie výsledného produktu, budú hlavne v súčasnej dobe finančné prostriedky  nás všetkých využité účelnejšie a v prospech väčšiny občanov mesta  Sereď.

Práve už spomenuté rokovanie  MsZ už asi aj posledných  optimistov schladilo a uvedomili si,  že „niektorí poslanci  MsZ  stratili posledné zábrany  a sú naozaj schopní a ochotní presadiť aj také investičné zámery, ktoré sa stretnú s otvorenou nevôľou širokej verejnosti – ich voličov.“ – vybrané z redakčnej pošty od skupiny občanov. A aby toho nebolo dosť, tak na návrh poslanca  MsZ  Roberta  Starečka schválili dodatočnú dotáciu pre športový klub vo výške  20 000 Eur nad už schválené finančné prostriedky pre tento po dlhé roky v meste zvýhodňovaný tím ľudí.

V meste je nepochybne množstvo požiadaviek a občania volili svojich zástupcov na to, aby  spravodlivo prerozdeľovali  finančné zdroje hlavne tam, kde prinesú úžitok väčšine občanov a aj rozvoju mesta.

Smutné je, že v rovnakej dobe ako poslanci  MsZ schválili projekt  pre úzku skupinu ľudí za  takmer pol milióna   Eur,  tí istí poslanci  MsZ  zároveň schválili  nárast poplatkov pre deti  navštevujúce MŠ o viac ako  100 % ! 

Poslanci týmto v tejto ťažkej dobe bezprecedentne  zaťažili peňaženky tých najzraniteľnejších – mladých rodín, ktoré väčšinou už dnes žijú takpovediac z ruky do úst a nemôžu si dovoliť  žiadny nadštandard, ba dokonca mnohí už ani životný štandard hodný doby, v ktorej žijeme.

Vážený pán primátor  Ing. Martin Tomčányi,

ja, rodič dieťaťa, ktorému  aj mnou volení poslanci  MsZ  schválením návrhu predloženého na rokovanie  MsZ  zdražili pobyt v materskej škole o viac ako  100 %   Vás  týmto verejne žiadam o nepodpísanie predmetných uznesení  MsZ  týkajúcich sa  nárastu poplatkov za školné  o viac ako  100%,  finančnej investície do realizácie umelého  trávnika a dodatočného navýšenia dotácie pre športový klub  ŠKF Sereď.

Žiadam  Vás, aby ste sa svojou volenou funkciou a z nej vyplývajúcou autoritou zasadili nielen o to, čo od  Vás žiadajú voliči, ale aj o to, v čo ste sa zaviazali v predvolebnej kampani – totiž spravodlivo rozdeľovať finančné prostriedky medzi  všetky športové kluby a iné združenia občanov v meste. 

Poslancom  MsZ  ja, ich volič pripomínam  povinnosť naše spoločné finančné zdroje rozdeľovať rovnocenne  medzi všetkých občanov mesta a nie pre úzko záujmové skupiny obyvateľov  tak, ako sa to  žiaľ deje už po dlhé roky.

Pripomínam im, že  hlasy mojej rodiny i hlasy moje dostali na základe našej dôvery v ich spravodlivé konanie a zastupovanie nás vo veciach verejných – našu dôveru takto amorálnymi rozhodnutiami stratili.

Pán primátor, viceprimátor a pán prednosta MsÚ, už dlhšiu dobu od  Vás počúvame, ako dôležité je šetrenie a aké finančné výpadky čakajú naše mesto.

Práve  z tohto dôvodu  a zároveň preto, aby sme  Vašim vyjadreniam my občania mohli v budúcnosti veriť, Vás týmto žiadam, aby ste svoje prezentované vyjadrenia potvrdili aj reálnymi činmi.  Zatiaľ až mimoriadne rýchlym  nájdením   čiastky  20 000 Eur pre de facto súkromný futbalový klub jedine potvrdzujete domnienky, že peňazí pre „vyvolených“ je v mestskom rozpočte dostatok.

Vážený pán primátor  Ing. Martin Tomčányi,

nakoľko posledné  rokovanie  MsZ  a rozhodnutia na ňom prijaté  jasne dokázali, že mesto  Sereď má na investície i financovanie voľno časových aktivít dostatok finančných zdrojov, Vám týmto navrhujem, aby ste v záujme našich detí a väčšiny obyvateľov mesta  vlastnou iniciatívou vytvorili komisiu zloženú z dostatočného počtu dobrovoľníkov vybraných, či napríklad  vylosovaných z pomedzi záujemcov  zo strany bežných občanov, ktorým  smerovanie nášho mesta a život v ňom nie sú pojmami ľahostajnými a iba rečami v krátkom predvolebnom čase.

Rozhodnutie  širokého spektra občanov by následne malo byť pre volených zástupcov záväzným v rozhodovaní o smerovaní tak vysokých finančných zdrojov pochádzajúcich z peňazí nás všetkých.     

V propagácii takejto aktivity sú noviny  SOL vedeniu mesta a poslaneckému zboru plne k dispozícii.

Myslím si, že každému z nás je jasné, že až história spravodlivo zhodnotí čo a v ktorej dobe bolo pre rozvoj mesta dôležité.  Neviem si však predstaviť historikov, ktorí by futbalový klub v rebríčku hodnotení dali pred rozvoj zameraný na mladých ľudí, deti, ich bezpečnosť, vzdelanosť a podporu detí nadaných.

Myslím si, že naše mesto v budúcnosti má šancu  v rozvoji ťažiť hlavne z toho, že mladí ľudia sa do neho budú sťahovať, budú v ňom reálne žiť, pracovať a podnikať. Budú sa v ňom cítiť bezpečne  a ich deti nebudú v MŠ sedieť na 50 ročných stoličkách či hrať sa s hračkami, ktoré pamätajú ich dedovia.

Zastávam názor, že  mesto  Sereď, teda my všetci prostredníctvom nami volených zástupcov musíme podporovať hlavne šport detí a mládeže a nie de facto dospelých profesionálov, ktorí možno z 90 % neboli ani len odchovaní  našim športovým klubom.

Verejne vyhlasujem, že nemám nič proti športu, futbalu či iným aktivitám  ŠKF, no reálne vnímam priority väčšiny občanov mesta a to je dôvod, prečo som sa ako rodič rozhodol pán primátor o túto formu intervencie voči  Vašej  osobe.

S úctou

Miloš Majko, občan mesta Sereď  a volič

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie