Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo primátor mesta Tomčányi prednostovi Krajčovičovi vyplatil skoro 19 000 Eur na odmenách za rok?

Miloš MajkoDátum15. 05. 2015 19:39:55TémaINFOSLOBODA

Pred niečo viac ako týždňom sme uverejnili výšku odmien, ktoré primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi  z verejných finančných zdrojov  (teda tých, na ktoré sa skladajú všetci občania)  prednostovi úradu  Ing. Tiborovi Krajčovičovi  za rok 2014. Výška udelenej odmeny (teda finančného ohodnotenia mimo platu)  je  18 850 Eur.

Primátora mesta sme vyzvali, aby obhájil udelenie takto vysokej odmeny z peňazí občanov a aby zdôvodnil, za čo konkrétne mu odmena bola udelená.

- - -

From: reporter24
Sent: Wednesday, May 06, 2015 9:09 AM
To: Primátor mesta Sereď
Cc: info@sered.sk ; majko
Subject: Ziadost o stanovisko k udelenym odmenam

Dobry den pan primator Ing. Martin Tomcanyi,
od uverejnenia odmien uradnikom Mestskeho uradu na SOL uplynulo zhruba 24 hodin.
Clanok bol zatial videny 3187x a je pod nim 87 diskusnych prispevkov. Z diskusnych prispevkov je evidentne, ze obcanov zaujima najma odmena vo vyske 18850 Eur, ktoru ste Vy udelili prednostovi uradu Ing.Tiborovi Krajcovicovi. V ankete pri clanku s jednoduchou otazkou "Suhlasite s odmenou pre prednostu uradu za rok 2014 vo vyske 18850 Eur?" sa 85% hlasujucich vyjadrilo zaporne.
Pan primator, jedna sa o financnu ciastku, ktora je vysoko nadstandardna a podla zatial zverejnenych informacii sa da predpokladat, ze znacne prevysuje dokonca samotnu mzdu prednostu Krajcovica. Myslime si teda, ze zaujem verejnosti o poskytnutie vysvetlenia takehoto Vasho konania - nakolko odmeny ste mu neudelili zo svojich vlastnych penazi, ale z verejnych financnych zdrojov - je uplne opravneny a legitimny.
Pan primator, seredonline od svojho vzniku chce byt mediom objektivnym a poskytuje priestor na vyjadrenie vsetkym dotknutym stranam a nie je tomu inak ani teraz. Napriek tomu, ze Vy osobne ste zaregistrovany v mediu a mate plne pravo reagovat na publikovane informacie, doteraz ste tak napriek vyzvam viacerych obcanov neurobili.
Verejne Vam teda davame moznost zaujat stanovisko k Vami udelenej odmene a dovody takehoto konania vysvetlit obyvatelom mesta a obcanom, od ktorych Vami rozdelovane financne zdroje pochadzaju.
Verime, ze ponuknutu moznost neodmietnete a to najma z etickych a moralnych dovodov, ale tiez preto, lebo povinnost odpovedat na otazky obcanov tykajucich sa vykonu mandatu volenym funkcionarom urcuje aj prislusna legislativa.
Pan primator, ponukame Vam moznost vyjadrit sa pisomnou formou, na kameru, pripadne zucastnit sa verejnej diskusie s obcanmi, kde by ste vysku odmeny vyplatenu T.Krajcovicovi mali moznost obhajit.
Pan primator, ziadame Vas, o zaujatie Vasho stanoviska do 10.00 hod. dna  7.5.2015 a to e-mailom na redakcnej adrese, pripadne na adrese majko@majko.sk. Pripadne dalsie informacie mozete ziskat na tel: 0907 277 777.
Vase vyjadrenie ci uz pisomne, alebo verbalne/v pripadnom rozhovore uverejnime bez akychkolvek uprav tak, ako to robime standardne.

Dakujeme
za Seredonline a OZ Obcan rozhodni
Milos Majko
Trnavska cesta 867/53
926 01  Sered
tel: 0907 277 777
-
reporter24 - nezavisle sukromne internetove noviny a internetova televizia

Odpoveď primátora mesta  Ing. Martina tomčányiho občanom na výšku ním udelených odmien prednostovi MsÚ  Ing. Tiborovi Krajčovičovi:

From: Primátor mesta Sereď [mailto:primator@sered.sk]
Sent: Wednesday, May 13, 2015 1:15 PM
To: reporter24
Subject: Re: Ziadost o stanovisko k udelenym odmenam

Dobrý deň,

odpoveď na otázku, za čo dostal prednosta úradu Ing. Tibor Krajčovič odmenu bola uvedená v reportáži na ***

a na  stránke ***: ***     (Poznámka redakcie: priama reklama na iné médiá bola odstránená. O odpoveď na otázky a vysvetlenie odmien požiadalo médium   SeredOnLine.sk a očakáva sa, že primátor ako volený zástupca bude odpovedať médiu priamo, bez okolkov a nie uvedením odpovede v médiu inom. Ostatné informácie zaslané primátorom mesta sú uvedené bez zmien.)

Dobrého manažéra  mesto roky   nemalo,  dobrého manažéra  mesto  potrebuje,  dobrého manažéra je treba   zaplatiť a prednosta úradu dobrým manažérom JE. Má veľký podiel na úspore finančných prostriedkov mesta vybavením dotácií, prehodnocovaním zmlúv, spoločným verejným obstarávaním, prácou nadčas bez nároku na preplatenie, používaním súkromného vozidla na služobné účely bez preplatenie nákladov  na  prevádzku ,  diét atď.  Hlavne   vďaka jeho práci   a práci  celého  kolektívu, ktorý vedie, skončilo hospodárenie mesta Sereď za rok 2014 s kladným výsledkom hospodárenia,  mesto je bez dlhov, úverov a pôžičiek, môže   sa  ďalej rozvíjať .
Ako v spomenutej reportáži uviedol Gabriel Šípoš, riaditeľ Transparency International Slovensko: „ V našom rebríčku v transparentnosti patrí Sereď k najúspešnejším mestám. Čiže, ak sú tam výsledky, tie odmeny tam majú byť možné“.

S jeho názorom sa stotožňujem.

Ing. Martin Tomčányi, primátor mesta

- - -

Zároveň v ďalšej žiadosti sme požiadali o uverejnenie pracovnej náplne prednostu úradu. Odpoveď nám prišla s poukázaním na príslušné  VZN, a ktorého vyberáme:

 

§
11
Prednosta MsÚ

Prednosta MsÚ plní najmä tieto úlohy:
• riadi, organizuje a kontroluje činnosť MsÚ
• po odsúhlasení primátorom zabezpečuje materiálno - technické vybavenie MsÚ a jeho zariadení
• kontroluje hospodárne využívanie finančných prostriedkov pridelených na činnosť MsÚ
• stará sa o ochranu a hospodárenie s majetkom mesta
• navrhuje primátorovi pracovnoprávne záležitosti MsÚ
• riadi, kontroluje a hodnotí prácu vedúcich oddelení a určuje  im  pracovné  náplne,  navrhuje odmeňovanie vedúcich oddelení a
v spolupráci s vedúcimi oddelení a referátov  odmeňovanie ostatných zamestnancov
•dbá o účelnú organizáciu práce na MsÚ, o výmenu skúseností a vedomostí medzi oddeleniami
• podľa potreby vydáva smernice, pokyny, príkazy na zabezpečenie činnosti a úloh MsÚ
• je oprávnený konať vo veciach obchodných a administratívno - právnych, ktoré sa týkajú MsÚ,
pokiaľ tieto nie sú zákonom, Štatútom mesta Sereď alebo týmto organizačným poriadkom zverené
primátorovi
• plní ďalšie úlohy, ktoré mu uloží MsZ a primátor, ktoré sú primerané jeho pracovnému zaradeniu a sú v súlade so zákonmi a ostatnou právnou úpravou

- - -

Z uvedeného je vidieť, že prednosta úradu platovo zaradený v tabuľke na výške s finančným ohodnotením viac ako nadštandardným, je povinný za svoj plat vykonávať pomerne širokú škálu činností.

Naša otázka na primátora bola koncipovaná v zmysle - ČO TAK ZÁVRATNÉ  pre mesto vykonal, aby si zaslúžil z našich daní možno výrazne vyššie odmeny, ako je plat, s ktorým počítal aj tvorca príslušnej legislatívy.

Opätovne nebudem hodnotiť jeho vyjadrenie z pohľadu občanov - osobne však tvrdím, že primátorove odôvodnenie zodpovedá odmene maximálne vo výške tisícky či dvoch, nakoľko všetko je nevyhnutné porovnávať vo vzťahu platov a odmien tých ľudí, ktorí museli peniaze na odmeny prednostu svojou prácou reálne vyprodukovať. Mám na mysli občanov, ktorí takmer  19 000 Eur nezarobia ani za 3 roky v mzde a tých je na Slovensku žiaľ väčšina...

K používaniu súkromného vozidla na služobné účely, nezaplatenej práci nadčas a podobne sa vyjadrím v samostatnom článku, nakoľko sa bude jednať výhradne o môj názor. (poznámka autora)


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie