Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Príjazd policajnej hliadky po kontaktovaní tiesňovej linky v meste trval asi 25 minút. Počas tejto doby bolo ohrozených viac ľudí.

Miloš MajkoDátum22. 03. 2017 02:09:53TémaAKTUALNE TÉMY

Trnava  |    Za posledné týždne bolo publikovaných niekoľko výrazných pochybení jednotlivcov - policajtov v PZ SR. Surové dokopanie  osoby ležiacej na zemi ktorá už nekládla aktívny odpor zasahujúcimi policajtami je asi vyvrcholením svojvôle niektoých agresívnych jedincov v PZ. Nie však každý prípad je kontrolou vyhodnotený ako pochybenie, alebo aspoň nedostatočné zvládnutie povinností  PZ voči občanom v tiesni.

Koncom uplynulého roka sme sa s rodinou pri návrate z Trnavy do Serede stali svedkami udalosti, ktorá ma donútila kontaktovať  vedenie  KR PZ v snahe oboznámiť vrcholových funkcionárov polície s konaním, resp podľa môjho názoru NEkonaním,  alebo aspoň neadekvátnym vyriešením telefonického oznamu občana v tiesni na linku  158.

Občanom dávam na zváženie kompletnú komunikáciu v predmetnej veci:

From:seredonline.sk@gmail.com [mailto:seredonline.sk@gmail.com reporter24
Sent: Friday, November 25, 2016 11:03 AM
To: Martina Kredatusová
Cc: seredonline@seredonline.sk; majko
Subject: ziadost o zaujatie stanoviska vedenia KRPZ v Trnave

Dobry den pani Kredatusova,

vcera, teda vo stvrtok 24.11.2016, kratko pred 18.30 hod. som sa spolu s rodinou vracal z vyhotovovania reportaze v Trnave.

Na jazdu sme pouzili obchvat mesta, od Trstina a na R1 sme sa pripajali pri predajni Mercedes-Benz. Pri vyjazde na rychlostnu komunikaciu R1, som zaregistroval osobu, iducu v pomalom jazdnom pruhu, v tmavom obleceni a bez akychkolvek reflexnych bezpecnostnych prvkov. Nakolko som bol v pripajacom pruhu R1, ktory zaroven pri jazde z Trnavy sluzi aj ako pruh odbocovaci na rovnaky obchvat z ktoreho som ja prichadzal, osobu iducu po ceste som minal v pravo, no zaroven z lavej strany okolo nej prechadzali v dvoch pruhoch osobne auta a kamiony rychlostou zodpovedajucou komunikacii po ktorej isli. Auta odbocujuce vpravo, museli pomaly iducu osobu obchadzat. Na ceste vznikali mimoriadne nebezpecne kolizne situacie. Okamzite som na pravej casti vozovky v odbocovacom pruhu odstavil svoje vozidlo a v reflexnej veste s rucnou baterkou v ruke som tuto osobu stiahol k zvodidlam a zabezpecil som aby nepokracovala v ceste po R1 smerom na Sered. Presne o 18.32 hod. som volal na tiesnovu linku Policajneho zboru 158, kde som sluzbukonajucemu operacnemu dostojnikovi tento stav nahlasil a poziadal som ho o bezodkladne vyslanie policajnej hliadky na uvedene miesto. Operacny dostojnik mi do telefonu s podakovanim oznamil, ze hliadka je vyrozumena nakolko pohyb tejto osoby po uvedenej ceste nahlaseny uz maju.

Pani Kredatusova, pri zvodidlach som v mimoriadne hustej premavke s predmetnou osobou stal 15 minut a ziadna hliadka na miesto nedorazila. Preto som volal na tiesnovu linku 158 druhy krat o 18.45 hod., kedy som sa operacneho spytal, ci mam poziadat o pomoc rakusku policiu, pretoze ak to takto potrva dalej tak z Viedne hliadka policie stihne dorazit skor ako z Trnavy. Zaroven som operacnemu vysvetlil situaciu na ceste a aj to, ze de facto v odbocovacom pruhu mam odstavene auto, v ktorom sedi manzelka s mojim synom a vystupit moze jedine tak priamo na cestu. Sluzbukonajucemu operacnemu som jasne a zrozumitelne zopakoval, ze v tomto case v danom useku ide vsetkym ludom pritomnym na mieste vyslovene o zivot. Opatovne a dorazne som ho poziadal, aby bezodkladne konal s tym ze pokial nahodou 20 minut nie je volna ziadna hliadka v krajskom meste Trnava, ma moznost zabezpecit Mestsku policiu. Operacny povedal, ze hliadku vyslal a ze ju pourguje. Na mieste som s dotycnym panom cakal do prichodu policie - hliadka prisla o 18.51 hod. Dovolujem si zdoraznit, ze ak pravda, ze uz pred mojim prvym telefonatom bol pripad na policiu nahlaseny a hliadka bola na miesto vyslana, tak prichod napr. z ORPZ alebo OOPZ im trval zhruba 25-30 min. Myslim si, ze sa zhodneme na tom, ze za tento cas bezny vodic pri dodrziavani vsetkych dopravnych predpisov prejde vzdialenost z Trnavy do Bratislavy.

Pocas zhruba 20 min. cakania na policiu som sa s dotycnym panom snazil komunikovat. Islo o starsieho pana, ktory tvrdil ze ide domov a ze sa nachadza v dedine Dobra Voda. Nechcel verit ze je na rychlostnej komunikacii, bol dezorientovany a sustavne opakoval, ze domov to ma uz len kusok. Pana som sa spytal ci pil alkohol, na co mi odpovedal ze nie, ani pivo. Podotykam, ze na prvy pohlad nevyzeral byt pod vplyvom alkoholu a alkohol z neho nebolo ani citit. Policajti, ktori prisli na miesto ma ubezpecili, ze sa o pana postaraju.

Pani Kredatusova, ziadam Vas o informaciu, ci sa vedenie KRPZ stotoznuje s tym, ze v pripade nahlasenia ohrozenia zdravia a zivota ludi na rychlostnej komunikacii este v podstate v meste Trnava, privolanej hliadke na presne lokalizovane miesto trva prichod takmer pol hodinu.

Pre overenie tohto e-mailu mate moznost vypocut si zaznam z tiesnovej linky 158.

Dakujem za stanovisko KRPZ.

S uctou

Milos Majko

Odpoveď  som u vedenia  KR PZ v Trnave urgoval najskôr telefonicky a následne e-mailom. Nakoniec mi vedenie  KR PZ onámilo nasledovné:

From: Martina Kredatusová [mailto:Martina.Kredatusova@minv.sk]
Sent: Monday, December 19, 2016 12:48 PM
To: Milos Majko
Subject: RE: ziadost o zaujatie stanoviska vedenia KRPZ v Trnave

Dobrý deň, pán Majko,

nadriadení vykonali kontrolu postupu policajtov. Z nej vyplynulo, že prvotné oznámenie o chodcovi nahlásila na políciu žena, ktorá uviedla, že sa nachádza na Mikovíniho ulici. Na túto ulicu bola hliadka aj vyslaná. Po negatívnom preverení na Mikovíniho ulici bola hliadka až následne vyslaná na Nitriansku. Čas, za ktorý sa hliadka k chodcovi dostavila, zodpovedá okolnostiam, teda tomu, že najprv preverovali oznámenie na Mikovíniho ulici, prekontrolovali aj susednú Priemyselnú a následne Nitriansku. Nadriadení nezistili v postupe policajtov žiadne nedostatky.

S pozdravom
Martina Kredatusová
vedúca oddelenia komunikácie a prevencie
KR PZ v Trnave

 

Či je občan  po nahlásení ohrozenia života  na frekventovanej ceste s príjazdom hliadky v meste Trnava za takmer pol hodinu spokojný,  nechám na jeho uvážení. Vyjadriť sa kultivovaným spôsobom môžete priamo v diskusii pod týmto článkom.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie