Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Špinavá voda - ako to vidí Ľubomír Veselický

Miloš MajkoDátum28. 05. 2014 02:50:41TémaKvalita pitnej vody

Poslanec MsZ, viceprimátor a hovorca mesta  Sereď sa znovu rozhodol okomentovať jeden z názorov občana. Okomentoval ho spôsobom, ktorý prestávam chápať už aj ja a to si dovolím povedať, že patrím medzi najtolerantnejších občanov mesta.

Snažím sa chápať spôsob rozmýšlania pána Veselického - vo svojom článku totiž uvádza informácie, ktoré si obratom aj podpriemernne zdatný užívateľ internetu dokáže overiť a to hneď z viacerých zdrojov.

Pre objektivitu preberáme nielen celý článok bez akýchkoľvek úprav, ale aj diskusiu pod ním do momentu jeho prebrania, teda do 28.05. 2014   02:50 hod.

Špinavá voda

V článku pána Vladimíra Heregu Transparentné financovanie miestnych médií sa  v časti „Špinavá voda, v lete 2013 už nepitná“ venoval  autor,ako sám píše,  najzávažnejšiemu problému, s akým sa mesto doteraz stretlo. Neuvádza za aké obdobie. Z kontextu je ale jasné, že hovorí o ostatných troch rokoch, pretože ďalej  tvrdí, že problém „sa upratal niekam do pozadia a rýchlo prekryl následnými super akciami a projektmi.

Pán Herega odmietol vziať na vedomie historický  fakt. Zakalená voda tiekla v Seredi občas z verejného vodovodu ešte v čase, keď on nebol ani na svete. Pre dožívajúce vodovodné rozvody je dnes riziko zakalenia vody iba vyššie. Pán Herega tvrdí, že v SN nebola venovaná ani len jedna strana riešeniu tohto problému, veď načo. Klame. Článok „Problém so zakalenou vodou by malo vyriešiť nové potrubie“ bol zverejnený v   novembrových  SN v roku 2013  na prvej strane! Nik z poslancov a už vôbec nie primátor právo Seredčanov na  kvalitnú  pitnú  vodu nezľahčuje. Pán Herega  však tento vážny problém posúva do inej roviny, keď tvrdí, že: „Táto vec je však o to vážnejšia, že to šlo o priame ohrozenie zdravie človeka, čo potvrdil Úrad verejného zdravotníctva, ktorý vydal zákaz jej používania.“  Nie je to tak. Regionálny úrad verejného zdravotníctva vydal opatrenie  v ktorom hovorí, že voda nie je zdravotne bezpečná.  Toto označenie pán Herega zmenil na priame ohrozenie zdravia človeka. Ďalej píše: „Pár útržkov, óda na zastupiteľstvo, ktoré koná, rieši, čo vlastne vyrokovali? Aký je ďalší postup v tejto veci? Zase nič.“

Opäť lži a nepresnosti. Neexistuje žiada óda na zastupiteľstvo. Vo veci koná výhradne  primátor. K článku „Kvalita vody vo verejnom vodovode zverejnená v elektronických SN 11.5.2012 je priložená odpoveď Ing. Ľubomíra Fraňa  vedúceho a riaditeľa OZ Galanta, v ktorej sú príčiny zákalu vody veľmi jasne vysvetlené.     Dňa 10. 6. 2013 bol v elektronických SN zverejnený článok „ Informácia o prijatí opatrení dodávateľa vody“. Následne boli obyvatelia  Serede informovaní  aj o investičnom  zámere na vybudovanie nového vodovodu medzi Galantou a Sereďou a začatí prác na ňom ešte v roku 2013, rovnako ako aj o rozhodnutí inštalovať na trase vodovodu zákalomery,  ktoré priebežne kontrolujú obsah pretekajúcej vody. Podľa pána Heregu – Zase nič. Konkrétne kroky prijaté v záujme udržania kvality vody sú ničím?

Vedomie občanov masíruje pán Herega  tvrdením o zasypávaní mesta i ZsVS otázkami  vo veci odškodnenia. Akoby v tejto veci primátor nekonal. Tu je časť obsahu listu generálnemu  riaditeľovi Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti  z 3.5.2013 zverejnenom 16.5.2013ako príloha k článku „Problémy s vodou a ich príčiny“ . Citujem: „Nespokojnosť občanov s dodávkami zakalenej vody je opodstatnená, opakuje sa veľmi často, preto navrhujem, aby obyvatelia Serede boli odškodnení znížením poplatku za znečistenú vodu a privítam Váš návrh, čo najskôr.“ 

Záver tejto časti článku pána Heregu je ako z dielne vlastníka  SOL. Ak niekto vo veci konal, tak to bolo iba SOL. Nuž pán Herega. Ani túto agendu ste si poriadne neoverili. Lebo v opačnom prípade by ste zistili, že podanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu Západoslovenskou vodárenskou spoločnosťou bolo v apríli 2014 orgánom činným v trestnom konaní odmietnuté.  A kde skončila petícia, na ktorú podpisy od poslancov žiadala na rokovaní MsZ 11. 6. 2013  pani Jantošková?  Nevedno. Niekde skončiť musela, pretože dodávateľovi vody dodnes doručená  nebola.  Kto teda vo veci koná  a s akým efektom? Alebo inak. Výsledkom koho práce  je  nič? 

Autor: Ľubomír Veselický

Zdroj: mesto Sereď        Publikované v SN:    2014-05-27 | Samospráva a štátna správa |

- - -

DISKUSIA:

  • Milos Majko · Sered', Trnavský, Slovakia
    Vazeny pan Veselicky, prosim Ta o odpoved na otazku:

    Ak "voda nie je zdravotne bezpecna", aka potom je?

    Vies, ja som jednoduchy chalan z ulice, nepostihlo ma ziadne specialne vzdelanie a netrpim ziadnym vynimocnym talentom - chcem len ako obcan po lopate pochopit Tvoje myslenie... ;-)

    Lubos, takto zufalo obhajovat neobhajitelne - to sa naozaj musi hladt ten, kto je ochotny znizit sa k tomu... Ze zrovna Ty...
     
  • Vladimir Herega · Pracuje v Na volnej nohe
    Vážený pán Veselický, ďakujem za viaceré citácie z môjho článku.Vy viete veľmi dobre aké obdobie je myslené a čo sa vtedy stalo.Bolo to minulý rok v júly, keď od piatka tiekla špinavá voda, tento stav pretrval aj cez víkend a keď v pondelok už prekypel pohár trpezlivosti a podalo sa trestné oznámenie nie na ZsVs ale na neznámeho páchateľa!Zároveň sa spustila petičná akcia, ktorá nie je ukončená a ktorú mimo Vás a pána primátora podpísali aj poslanci mestského zastupiteľstva.A čo je najzaujímavejšie, Úrad regionálneho zdravotníctva vydal zákaz používať pitnú vodu až potom, keď sa podalo trestné oznámenie.Toto sú fakty, ktoré sa nedajú odškriepiť.A áno prekročenie hodnôt látok v odobratých vzorkách vody posunuli stav vody na pitie nevhodnú - spresním jej užitím sa mohli vyskytnúť zdravotné problémy.

    Pre upresnenie sem prikladám aj časť z vyjadrenia sa regionálnej hygieničky Mudr. Šulákovej
    Dnes 23. 07. 2013 bola zmapovaná kvalita vody vo verejnom vodovode v Seredi pracovníkmi RÚVZ, nakoľko zo 6 vzoriek 3 vzorky na základe predbežných výsledkov vykazovali zmeny vlastností vody vnímateľné zmyslami, uskutočnilo sa jednanie s vedúcim OZ a na základe predbežných výsledkov bolo prevádzkovateľovi uložené opatrenie - zakazuje sa používanie pitnej vody, ktorá nie je zdravotne bezpečná a nespĺňa limity ukazovateľov kvality pitnej vody podľa nariadenia vlády SR č. 354/2006 Z. z. v ukazovateľoch kvality – farba, zákalna pitné účely až do doby odstránenia nedostatkov a preukázania splnenia požiadaviek na odstránenie zistených nedostatkov.

    jeho úplné znenie je dostupné na

    http://www.seredonline.sk/clanky/stanovisko-regionalneho-uradu-verejneho-zdravotnictva-zakaz-pouzivania-pitnej-vody-ktora-nie-je-zdravotne-bezpecna-/

    Čiže ak voda nie je zdravotne bezpečná ale podľa vás neohrozuje zdravie človeka tak je aká?

    A čo sa kompenzácie a vecí pod. týka, tak stačilo ak by ste sa postavili za ľudí, nie proti nim.Preto ľudia museli použiť aj neprimerané akcie aby si obhájili svoje práva - v tomto príp. trestné oznámenie.
    Koniec koncov, ľudia si to sami zažili na vlastnej koži, takže môžu sami posúdiť.
    A ešte jedna vec p.Veselický, a budem sa opakovať, hájim len svoje práva, ktorých sa domáham, pretože za vodu ako aj všetci občania tohto mesta - teda skoro všetci, platím dosť nato aby tiekla čistá, a nie ten bordel, ktorý nám nezriedka tečie a je to niečo medzi pivom a kakaom.

    A hlavne som zvedavý nato nové potrubie a najmä čo to spraví s cenou vody pre obyvateľov mesta.
     
  • Marek Sladký · · Najlepší komentátor · Process abteilung, Volkswagen
    Ak voda nie je zdravotne bezpečná tak ju môžeme piť? Asi podľa vás áno. Kyanid draselný tiež nie je zdravotne bezpečný a preto je zakázané ho používať. A keď sme pritom. Ako nás kompenzovali, keď voda nebola zdravotne bezpečná a pokiaľ viem, tak si platíme pitnú vodu (zdravotne bezpečnú). To už voda vo Váhu bola čistejšia a najmä zadarmo.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie