Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stalo sa a napriek tomu ešte stále žijeme... 3.

Miloš MajkoDátum31. 12. 2015 05:46:02TémaTak to vidím ja...
200

Zase tu máme koniec mesiaca a zase sme zažili (alebo sa aspoň okolo nás otrelo) veľa udalostí, nad ktorými by sme sa mali minimálne zamyslieť...

- Katastrofický scenár  - kolaps podľa Václava Miku hrozí v RTVS ak sa nezvýši financovanie verejnoprávnej rádiotelevízie. Vyjadril sa "budeme patriť ku krajinám, ktoré budú mať verejnoprávne médiá v úpadku" čím  nepochybne mal na mysli, že ľudia  majú platiť tomuto médiu viac peňazí. Otázkou je, či napriek povinným koncesionárskym poplatkom a z nich zo zákona tečúcim miliónom do tejto inštitúcie bola niekedy aj v inej situácii ako v úpadku. Aspoň teda čo sa týka programovej štruktúry a sledovanosti v porovnaní s ostatnými súkromnými médiami, ktoré samotných občanov nestoja ani cent.

Možno by bolo zaujímavé porovnať platy a odmeny menežérov v RTVS s platmi a odmenami ľudí, ktorí každý mesiac či TV sledujú alebo nesledujú, ba dokonca či vlastnia alebo nevlastnia televízor,  zo zákona musia poplatky platiť.

Jeden by sa spýtal, či majú pána boha pri sebe keď od ľudí chcú ešte viac ako dostávajú. Ale na druhej strane je to dobre, možno sa konečne už niekto zbadá a dá dohromady aspoň desaťtisíc spravodlivo nasr ..tých ľudí, ktorí buď pred architektonickým skvostom v centre Bratislavy alebo príslušným ministerstvom kompetentným vysvetlia, čo si myslia o úrovni vysielania a programovej štruktúre tejto tzv verejnoprávnej inštitúcie.

- 28.decembra 2015 SME uverejnilo článok s názvom "Pre Váhostav Fico menil pravidlá" s informáciou, že prípad okolo Váhostavu rieši polícia, ktorá čaká na pomoc zo zahraničia. Že pomoc toľko mesiacov neprichádza a neprichádza... A to sme mysleli, že po jednoznačných podkladoch týkajúcich sa Matovičom zverejneného podozrenia z účtov premiera krajiny v daňovom raji, už nič od zahraničných bezpečnostných zložiek nepotrvá dlhšie, ako dva týždne...  ;-)

Spoločnosť chce stavať dva diaľničné úseky na východe Slovenska a dokonca modernizovať železnicu na Považí. Znamená to teda, že sa opätovne uchádza o štátne zákazky, z ktorých by mohla splatiť časť dlhov aj drobným živnostníkom, ktorí aj z jej viny prichádzajú o strechy nad hlavami a krachujú

Kauza Váhostav je len jednou z mnohých a len jedným zo zlyhaní štátu ak nie v inom, tak vo vymožiteľnosti práva veriteľa a to napriek tomu, že daňová povinnosť mu z obchodného vzťahu vznikla, no štát ani len vymožiteľnosť samotnej dane od dlžníka v podstate nezaujíma. Pokiaľ takto budeme pokračovať ďalej, štát skrachuje tak či tak, pretože normálne uvažujúci živnostníci s fungujúcim pudom sebazáchovy už dnes rozmýšľajú nad spôsobom ako svoju firmu registrovať v zahraničí, kde aspoň takto okaté kradnutie si nedovolí nik, ani priateľ predsedu vlády.

- Ďalšia "príjemná" správa slovenským občanom prišla pred koncom roka z Bruselu a to v podobe výšky odmien, ktoré si rozdelili Euroúradníci. Ide o 100 mil. Eur, teda čiastku, na ktorú sa svojou prácou týmto zhruba 55 tisíc kmeňovým zamestancom a úradníkom Európskej únie pred sviatkami poskladali obyčajní pracujúci občania štátov únie.

Podľa publikovaných informácií na jedného bruselského úradníka ide o bonus vo výške asi 1 800 Eur. Aby však našinec neplakal nad výškou odmeny, ktorá sa mu oproti jeho platu môže zdať privysoká, je treba uviesť, že základný mesačný plat začínajúceho pracovníka v EÚ na úplne najnižšom stupni Európskej komisie začína na 2 300 Eurách mesačne. Euroúradníci majú však ďalšie príplatky a plat úradníka, ktorý odpracoval viac ako 4 roky môže byť až do 16 000 Eur mesačne. Aby toho nebolo málo ešte aj k tejto sume je potrebné pripočítať ďalšie príplatky a to napr. ak úradník pracuje mimo svoju domovskú krajinu a to takmer všetci, prináleží mu príspevok za expatriáciu vo výške 16 % zo základného platu. Ďalšie príspevky závisia od rodinnej situácie, príspevku na nezaopatrené dieťa, príspevku na domácnosť, či vzdelávanie alebo príspevok na predškolskú výchovu.

Takže tu máme odpoveď prečo úradníci zubami nechtami budú brániť byrokraciu Euróskej únii, tolerovať rozhadzovanie peňazí v Grécku, či čokoľvek, čo im pre nás nepredstaviteľný blahobyt predĺži o každé  ďalšie funkčné obdobie.

Chce sa vám zvracať?  Tak to zajtra neprežeňte s alkoholom, pretože by vám ťažko niekto uveril, že vám žalúdočnú nevoľnosť spôsobili práve tieto informácie.

- Vyzerá to tak, že ďalších viac ako 400 Slovákov chcelo sviatky stráviť v zahraničí čo využila ďalšia cestovná kancelária k ich skasíroaniu o stovky tisíc Eur a následné vyhlásenie krachu. Tentokrát ide o Fantravel a zlé jazyky hovoria, že sa má jednať o toho istého majiteľa, ktorý už na lopatky položil Alextour a nádej na kľudnú dovolenku aj za niekoľko tisíc Eur zobral ďalším stovkám Slovákov.

Aj v tomto prípade to vyzerá tak, že prepísanie obchodných podielov spoločnosti na občana niektorej exotickej krajiny žijúceho v EÚ (modernejší spôsob ako na bieleho koňa z rómskej časti Zlatých Klasov) ošetrí nielen dlhy spoločnosti, ale aj prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť (niekoľko násobne úspešného) podnikateľa v cestovnom ruchu a aj v tomto prípade niekoho luxus zatiahnu bežní občania a teda dovolenkovať bude za ich peniaze niekto iný.

Podľa zatiaľ známych informácií vo veci bolo podaných niekoľko trestných oznámení, no už vychádzajúc z osobných skúseností s orgánmi činnými v trestnom konaní a našou legislatívou, dokázanie úmyslu podviesť zákazníkov bude pre vyšetrovateľov a prokuratúru mimoriadne náročné.

Na druhej strane však ďalší ľudia pochopia prečo po svete cestujem individuálne a teda prečo nie som ochotný svoje peniaze poslať aj mesiace vopred na účet nejakému zmrdovi, ktorý si ich potom beztrestne užije niekde v exotickej destinácii v hotelovej izbe s výhľadom na oceán.

- Odpalovanie delobuchov v mestách počas vítania Nového roku začína byť prežitkom, aspoň to tak vyzerá podľa najnovšieho trendu rozhodnutia niektorých radníc v Rakúsku (Innsbruck) či mnohých talianskych mestách ako Milano, Rím, Turín dokonca aj sicílska Messina. Dôvodom má byť nielen znečistenie miest smogom a hlukom, ale aj ušetrenie mučenia u zvierat, pre ktoré sú hlasné výbuchy a svetelné efekty neprirodzenými. Povedzme si však na rovinu čím je toto blbnutie prirodzené pre človeka, keď väčšina detí pre ktoré by mal byť ohňostroj potešením si zakrýva uši prípadne od strachu plače?

- Koniec roka a evidentne sviatočné starosti občanov výborne využil developer, ktorý začal búrať areál bratislavského PKO. Mestské zastupiteľstvo pod vedením primátora Nesrovnala mu nakoniec objekty predalo za 1 symbolické Euro a developer si k búraniu objednal aj ochranu v podobe niekoľkých tupých a agresívnych SBS-károv, ktorí občanov a novinárov fotografujúcich búraný areál oblievali vodou, či do objektívov im svietili ručnými laserami. Sprosté primitívne nadávky a urážky adresované verejnosti len dokreslili úroveň zamestnancov, ktorých najatá SBS zamestnala.

A je tu koniec mesiaca a zhodou okolností, aj koniec ďalšieho roka. Ako sme ho vastne v tomto neskutočnom chaose a nespravodlivosti voči nám, bežným občanom prežili?

- - -

AKTUALIZOVANÉ

V súvislosti s krachom CK FANTRAVEL som do uzatvorenej FB skupiny vložil príspevok s týmto obsahom:

Zopar pohladov tzv. "z vonka", nakolko nepatrim medzi poskodenych v tejto veci, zachovavam si teda nevyhnutny nadhlad a zaroven mam bohate skusenosti z inych obdobnych spinavosti...

- v prvom rade - tento pripad (nech je pre Vas akokolvek dolezity) je len jednym z tisicov inych a nicim specialnym nevynika. Zial, je uplnym standardom na Slovensku a nestal by sa, keby vymozitelnost prava nebola prakticky nulova...
Takze nemajte ziadne specialne ocakavania ako od medii - pokial sa nekona senzacia, nie je dovod publikovat.
A zial ani od policie - trestny cin podvodu si bude vyzadovat dokazanie umyslu a ten ja osobne NEVERIM ze bude preukazany. Skor si myslim, ze budete odkazani na riesenie obcianskopravne na civilnom sude. Ale mozno "motyka vystreli" a vysetrovatel a nasledne prokurator si povedia, ze skusme to...  ;-)

- osobne neodporucam Samorin - mal by zmysel vtedy, ked by tam byval majitel ci konatel eserocky. Uz vsak stav, kedy by bol "len" predchadzajucim majitelom ci konatelom, moze byt pre Vas problemom, nakolko de jure s firmou uz nema nic spolocne. A teda ani s Vami...  ;-) 

- daval by som si fakt pozor na expresivne vyjadrenia na kohokolvek VEREJNE - rychlejsie sa totiz moze stat, ze bude niekto z Vas odstihany za ohovaranie § 373 TZ, kde v prislusnom odstavci - ohovaranie verejne hrozi basa. To len ako upozornenie pre spravodlivo nasratych nedavajucich si servitku medzi usta/prsty a klavesnicu svojho PC v pohodli obyvacky... ;-)

- stretnutie by som riesil skor ako tlacovku s dokladnou pripravou tlacovej spravy a ostatnych vystupov pre media - ak ovsem nejake prejavia zaujem a ak aj pridu, tak nieco viac ako 30 sekund dlhe budu ochotne uverejnit. To bude hodne zavisiet od toho, co sa v danom momente bude diat, kolko budu mat volneho priestoru a ako velmi sa NEbude chciet redaktorom makat na inych materialoch. Plno kamier budete vsak mat v momente, ked chytite majitela CK alebo konatela pod krk a nakopete ho do zadku - nehovorim, ze tak mate urobit...  ;-)

- dohodnite si organizatora niekoho, kto uz organizoval aspon nejaku exkurziu ci navstevu muzea pre skolkarov alebo skolu v prirode ziakov ZS. Dat totiz nieco zmysluplne dohromady s ludmi a to niekolko krat za sebou s realnym vysledkom je ovela narocnejsie, ako buchat do klavesnice pocitaca v kaviarni ci doma v obyvacke... ;-)

- nefandite si, ze ziskate ktovie aku podporu verejnosti. Nie ste drobni zivnostnici z kauzy Vahostav (aj na tu uz bezny slovensky cloviecik vo vire dennych starosti ako prezit zabudol) a neprisli ste o peniaze na mlieko a rozky pre deti na ranajky, ale o dovolenky v Dominikanskej, na Sri Lanke ci v inych pre nas stale exotickych destinaciach hodne sa lisiacich od beznych dovoleniek beznych Slovakov v Chorvatskom Splite ci na Makarskej...   ;-) 

Takze skor pocitajte s reakciami - "tak im treba" ci "konecne im to niekto nandal"... ;-)

- ide vsak o peniaze a HLAVNE ide o totalne zvrateny system podnikania na Slovensku, kde nie je podstatne kto ako podnika, dolezite je, aby nebol odhaleny a ak uz aj je, tak aspon aby mu to nedokazali...

Takze som s Vami a som ochotny napr. toho 2.januara byt v BA - no nie niekde na ulici pri termoske s cajom - nejdete predsa olamovat lad z chodnikov, ale niekde, kde sa tak hodinu pred ohlasenou tlacovkou dokazete zorganizovat, dohodnut sa na strategii a nasledne na tom, ako za minimum penazi urobite co najviac opodstatnenych pravnych krokov, ktore Vam mozu aspon ako tak zahojit rany na dusi... ;-)

Nie, nerobim si srandu. "Len sa na vec pozeram z nadhladom, čo tazko chciet od niekoho, kto prave za svoje tisicky eciek namiesto v Karibiku sedi doma a namiesto colapinady na plazi dopija zvysky zo sviatkov. Nechcem hodnotit situaciu NErealne.

Chybou by bolo vzdat sa a nachat svoje prachy BEZTRESTNE nejakemu zmrdovi, aby si ich uzil...

Radsej vsak s nimi nepocitajte - ten, kto sa na to pripravoval, nepocita s variantou, ze Vam ich vrati. A nik iny (kedze Santa uz chodil) Vam ich vratit nemoze... ;-)

- Takze sumar - my sme so skusenostami tak daleko, ze na odhalovanie spinavosti mame nielen plne funkcne OZko, ale vyuzivame aj svoje media, ktore nam vazne pomahaju a povedzme si na rovinu - media a medializacia je jedine, coho sa este ako tak boja podvodnici i politici...  ;-)

- som v kontakte s niektorymi z Vas a ak bude zaujem, nemam problem poradit a pomoct.

Prajem hlavne vytrvalost a neskoncit v boji proti spinavostiam a chrapunov vyriesenim si vlastneho problemu - obdobnych problemov je v systeme fungovania spolocnosti vela a dokazu ich rieist zrejme iba v niecom a niekym uz podvedeni ludia, ktori vedia, ako sa citi okradnuty clovek...

Prajem prijemnu noc, den, Novy rok a keby ste sa rozhodli vykaslat sa na to, aj veselu sibacku... ;-)

- - -

Pre tych, ktori budu rozmyslat velmi dopredu - aj ja som bol viac krat okradnuty a podvedeny v podnikani, riesim vsak systemove chyby a to je beh na dlhe trate... Som cestovatelom, no CK v zasade nepouzivam. Takmer cely svet som precestoval individualne a som novinar. V cestovani, expediciach a pri mnohych problemoch som aj na zaklade vlastnych bohatych skusenosti poradil vela ludom (zaroven som vsak vela rad od mudrejsich a skusenejsich aj prijal) a mozno tak bude aj v tomto pripade... Sukromny web: www.majko.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie