Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

majko.sk
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 9. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stalo sa a napriek tomu ešte stále žijeme...

Miloš MajkoDátum18. 12. 2015 12:13:39TémaTak to vidím ja...
200

Jeden už nestíha sledovať, čo sa to vlastne okolo nás deje. Skúsim v skratke tak, ako to vidím ja:

- Alice, Neli, Juraj, Bernadeta, Jozef, Erika, Lenka, Ivana a Lukáš nie sú novými svätými prezentovanými v tomto predvianočnom čase, ale zmrdmi, ktorí sa rozhodli zarábať obzvlášť odsúdenia hodným spôsobom a to na pacientoch bojujúcich s rakovinou a trpiacich v už aj tak dostatočne zdecimovanom zdravotníckom systéme našej krajiny. Priznali sa ku krádežiam zdravotnícky pracovníci, teda tí, ktorým väčšina pacientov bezvýhradne verila a spoliehala sa na ich ľudskosť a odbornosť. Teda, odborníci určite sú, keďže našli v systéme spôsob ako ukradnúť prípravky na chemoterapiu, možno poslednú záchranu pre ľudí zvýjajúcich sa bolesťami a čakajúcich na svoj koniec vyplývajúci z neúprosných štatistík vytvorených po desiatky rokov pri onkologických ochoreniach.

Toto je niečo, čo sa vôbec ťažko komentuje či hodnotí a v súvislosti s takýmto hyenizmom nemám obavy vyjadriť želanie, aby tieto tvory nazývajúce sa ľuďmi na vlastnej koži pocítili čo utrpenie chorých na rakovinu obnáša a zistili tak, akým podlým spôsobom sa rozhodli zarábať peniaze.

- Opätovne sme sa dozvedeli, že medveď mal napadnúť poľovníkov. Spočítali mu to a chlpáča odfotili mŕtveho a roztiahnutého na bielej zasneženej zemi. Týchto prípadov pribúda a sú ľudia nielen poľovníkov obhajujúci, ale aj tí aspoň tak v kútiku duše ľutujúci zviera nechápajúce jeho zjavnú nerovnosť v boji proti ťažkej výzbroji našich poľovníkov.

Napadá ma, došlo k stretu chlpáča s poľovníkmi v obývačke za stolom jedného z nich kde by sa skutočne dalo hovoriť o napadnutí poľovníkov medveďom? Alebo v lese, teda po stáročia prirodzenom prostredí zvierat?

- Neviem či za zlý, no určite za žart považujem návrh nášho premiéra poskytnúť autobusy zdarma vybraným skupinám občanov. Tento návrh pochádza z tretieho sociálneho balíčka,ktorý ako inak má byť Smerom schválený jedine v prípade, že bude opätovne ľudmi v takomto hojnom počte zvolený do NRSR. Po vypočutí si pána premiéra nadobúdam pocit, že večer pred tlačovou konferenciou si opätovne pozrel úspešný americký film o spôsobe vedenia volebných kampaní a hodne si z neho odpozeral.

Podarí sa za dve volebné obdobia Smeru to, čo sa komunistom nepodarilo za 50 rokov? Možno áno, otázka však stojí, ako dlho sa bude krajina z tohto sociálneho experimentu spamätávať? Ja sa skôr pridŕžam teórie - nerobte z nás žobrákov, aby sme neboli odkázaní na sociálne balíčky.

- V Paríži sa stretli "ochrancovia Zeme", aby sa dohodli, že sa na niečom dohodnú. Síce sa na podobných stretnutiach dohodli už viackrát a následne sa aj dohodli, no ich dohody boli doteraz evidentne k ničomu, keďže mali opätovný dôvod na stretnutie. Asi by bolo zaujímavé zistiť koľko finančných prostriedkov daňových poplatníkov stáli bezpečnostné opatrenia nevyhnutné k ich ochrane a čo by sa asi tak stalo, keby aktivistov ťažkoodenci z radov polície od už spomenutých "priateľov Zeme" neodhradili tak, že sa k nim vôbec nedostali. Každopádne výsledky stretnutia boli pre ekológiu našej planéty prezentované pozitívne. Možno by sa názor verejnosti zmenil, keby boli zverejnené náklady leteckých spoločností na biznis letenky účastníkov parížskeho stretnutia, ich servis na ňom a vo vzťahu k prírode napr. údaj obsahujúci informáciu koľko ton papiera bolo popísaného vyhláseniami minimálne z tohto stretnutia.

Otázka stojí, kedy konečne niekto pochopí, že pre pochopenie skutočného problému ekológie planéty je potrebné obdobné stretnutia organizovať priamo na miestach kde je príroda poškodená najviac a nie v klimatizovaných kongresových sálach najluxusnejších hotelov sveta?

- Ako inak, ako za inkvizíciu je možné považovať pokus niekoľkých poslancov NRSR (napr. Štefan Kuffa, Jozef Mikloško či Marián Kvasnička ale aj napríklad  Helena Mezenská) dostať do zákona 12-ročný trest odňatia slobody za umelé oplodnenie ženy, ktorá sa dlhodobo snaží mať dieťa a nemôže. Pokus týchto poslancov poslať do basy na 25 rokov až doživotie nielen ženu podstupujúcu umelé prerušenie tehotenstva, ale aj lekára, ktorý ho vykonal sa mi javí ako niečo, čo je hodné vyšetrenia na psychiatrickom oddelení niektorej z našich nemocníc. Je smutné, že niektorí zo 150 zákonodarcov nášho parlamentu nenachádzajú v spoločnosti väčšie problémy, ako práve tieto. Rozmýšľať nad tým, prečo je tak nízka pôrodnosť nielen na Slovensku by asi bolo náročné a preto asi len voliči majú šancu týmto poslancom ukázať aktuálny dátum píšuci sa v kalendári.

Uvedomujú si už ľudia ako strašne sú niektorí poslanci parlamentu odtrhnutí od reality bežného života keď sú schopní venovať sa takýmto nezmyslom a dokonca sa nehanbia navrhnúť ich aj do legislatívy?

- Politici strihajú pásky, pred voľbami sa ukazujú a vlastníkom Váhostavu pribúdajú luxusné vily v daňových rajoch, milióny Eur na účtoch a úsmevy na tvári. Chudáci, ktorí diaľnicu postavili zostali bez peňazí a exekútori im berú nehnuteľnosti. Spravodlivosť v tomto štáte je nielen slepá, ale aj hlúpa, keďže nie je schopná ochrániť tých, ktorí mesiace poctivo dreli a dnes sú odkázaní na predvianočnú zbierku, ktorú sa snaží zorganizovať Milan Blaho. Možno by sa mal zastaviť aj za pánom Širokým (ak sa prebojuje cez jeho ochranku) a popýtať sa, či do "zvončeka" nejaké tie drobné nehodí.

- Nejaký papier skončil na "nesprávnej" kôpke a ďalší recidivista sa dostal na slobodu. Opätovne niekto pochybil a opätovne z toho bude iný profitovať. V týchto prípadoch je otázka, či sa jedná skutočne o náhodu nepochybne na mieste, dôležité však je či na ňu bude aj odpoveď. Už dlhšiu dobu pozorujeme množstvo tzv. "procesných chýb", ktoré umožňujú až nepochopiteľné úspechy pre zločincov. Dlhodobo súdených či v base čakajúcich na spravodlivosť.

Zamýšľam sa nad tým či tí, ktorí zlyhali odložením papiera na "nesprávnu kôpku" nájdu na správnej kôpke svoju každomesačnú luxusnú výplatu vyplácanú im tými, ktorých práve ukladaním papierov na správne kôpky majú od kriminálnikov chrániť.

- Zatvorili nám Galandiu - informácia je, že asi na mesiac. Zlé jazyky ale hovoria o zlom, dokonca až havarijnom stave budovy, takže sa nedá vylúčiť, že Galandia ďalších návštevníkov neprivíta oveľa dlhšiu dobu. Ten, kto niečo staval vie, koľko si zapýtajú architekti, statici, stavebný dozor či iní "odborníci" za svoju prácu.

Opätovne je reč o zlej statike a mne nenapadá iná otázka ako: skončí už konečne v base a so zabaveným majetkom niektorý z architektov, statikov, majiteľov stavebných firiem, či aspoň kompetentní, ktorí sa pod takto spackané stavby za milióny Eur zaplatené občanmi podpísali? Zatiaľ však mám obavy, že občania budú platiť druhý krát, a to či už pri zachraňovaní samotnej stavby, alebo inej variante, pre ktorú sa mesto bude musieť skôr či neskôr rozhodnúť.

- Blížiaci sa koniec roka sa zapíše do histórie aj v obci Šintava, ktorej starosta Miroslav Holička iba nedávno na mňa podal trestné oznámenie za to, že som si v súlade so Zákonom o slobodnom prístupe k informáciám dovolil požiadať ho o odpovedanie na otázky, či používa služobné auto na súkromné účely. Je to mimoriadne zaujímavý krok voleného zástupcu občanov a po ňom by ma neprekvapilo, keby sa rozhodol pred oprávnenými otázkami občanov chrániť nielen policajným zborom, ale aj vyhotovením plota okolo Obecného úradu, prípadne inými prostriedkami, ktoré by mohli prípadne fungovať ako ďalšie zastrašovacie metódy voči občanom skladajúcim sa mu na zhruba 2000 eurové mesačné výplaty.

Čo všetko si ešte dovolia voči občanom tí, ktorých povinnosťou je poskytovať im servis a za ich peniaze im slúžiť?

 

V uplynulom nedávnom období sa toho stalo podstatne viacej. Dôležité je, že ešte stále žijeme. Nemajte obavy priatelia, čo nás nezabije, to nás posilní.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 4
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie