Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Miloš Majko

Označenie inzercie

  Dnes je 8. 11. 2019, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Expedicia Nahorny Karabach
Označenie inzercie
Expedicia 100. vyrocie VOSR Petrohrad
Označenie inzercie
Kazachstan Astana 2017
Označenie inzercie
Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia DONBAS 2016
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016
Označenie inzercie
Expedicia  Za polárny kruh 2016
Označenie inzercie
Expedícia Moldavsko - Podnestersko - Ukrajina   2015
Označenie inzercie
Obcan rozhodni -MAJKO
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
Na zamyslenie...
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Historické fotografie
Sereď
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Trpezlivosť ruže prináša..." - konečne aj v Seredi - AKTUALIZOVANÉ - možno aj v Seredi...

Miloš MajkoDátum01. 04. 2012 11:26:04TémaKuriozity v meste
200 Iba ilustračné foto...

Trpezlivosť ruže prináša...  Rokmi preverená ľudová múdrosť predsa len platí aj v  Seredi. Síce to trvalo veľmi, veľmi dlho, no je to tu!  SOL konečne prestane byť takpovediac samizdatom  písaným v  21. storočí teda v dobe, kedy má každý plné ústa otvorenej spoločnosti, modernej demokracie a čo ja viem ešte čoho pokrokového. Konečne  SOL prestane byť  médiom tvoreným výlučne na vlastné náklady niekoľkými jednotlivcami  a po dlhé   4 roky poukazujúcim  na nedostatky v riadení nášho mesta a prostredníctvom samotných občanov navrhujúcim riešenia pre lepšiu budúcnosť nás všetkých.  Naši doteraz nedotknuteľní a vševedúci predstavitelia mesta sa konečne rozhodli počúvať hlas z dola, hlas nás všetkých. Nevieme či si uvedomili,  že keď budú občania chcieť, ale skutočne chcieť, dokážu robiť zmeny aj častejšie ako iba raz za  4 roky  a či niekto z nich u mňa v garáži zbadal megafón a myslel si že je pripravený na demonštrácie pred  MsÚ. Alebo jednoducho prišli na to, že mandát riadiť mesto, v ktorom žijeme je iba poverením zastupovať nás určitú dobu a spravovať to, čo naši predkovia vybudovali.  My a teda i oni majú povinnosť zvelaďovať to  a užívať si to majú právo nielen jedinci vyvolení z vyvolených, ale ešte aj naše deti či vnuci. A možno len konečne pochopili, že aj tá úplne najušlachtilejšia myšlienka jednotlivca presadzovaná z pozície sily nemusí byť úplne v súlade s myslením a želaniami si väčšiny.

Nech tomu je akokoľvek, na poslednom zastupiteľstve  (nakoľko odposluchy sú nezákonné)  sme v jednom zo zadných radov mali odborníka hluchonemého spoluobčana, ktorý vie takmer dokonale čítať z úst. A oplatilo sa. Pristihol pri dôvernom rozhovore dve dôležité osoby - jednu z minulosti a druhú zo súčasnoti rozhodovania o smerovaní mesta. Podľa našich informácií diskutovali na tému fungovania slobodného média  zloženého z názorov obyčajných ľudí, jeho miesta v slobodnej a demokratickej spoločnosti a konečne  o korektnej a rozumnej spolupráci v prospech všetkých občanov.  Teda, SOL versus mesto spolupracuje,  on tok informácií najmä v podobe otázok a návrhov  zo strany tvorcov novín, čitateľov, občanov  a voličov  denne smerom k  MsÚ prúdi.  Len ten druhý, opačný kanál sa doteraz akosi  nie a nie otvoriť...

Ale tomu má podľa našich zistení byť koniec. Podľa nášho zveda nastal zvrat v  4 ročnom myslení  a ako sme už uviedli, kompetentní sa mali dohadovať práve o nás.   Výsledkom  ich rozpravy má byť ospravedlnenie sa nám všetkým za sofistikované naťahovanie  a odďalovanie spolupráce  mesta so  SOL. Výsledkom bude elementárna slušnosť - platenie za prácu tým, ktorí ju vykonávajú pre nás všetkých férovo, objektívne, nezaujato, bez vťahovania sa do káuz v meste, bez ťaženia z toho že by sa nechali využívať jednou či druhou stranou sporov v kauzách a názorových rozporoch záujmových a názorových skupín poslancov a bez oblbovania  občanov za ich vlastné peniaze.

Je úžasné sledovať takéto zvraty, i keď treba povedať, že prvou lastovičkou  bol priestor na  štúdio za symbolické nájomné (pre kritikov - dva roky o tú miestnosť nik so záujemcov nezavadil) a rokovania komisie po roku úradovania nového primátora, na ktorej sa ľady naozaj pohli. Optimistické nálady u členov komisie z radov poslancov  (všetko samí demokrati od kosti ochotní  24 hodín denne  počúvať hlasy ulice)  určili smer, ktorý je pre mesto najlepší.

Nuž a práve preto máme my všetci - aj Vy vážení čitatelia, občania mesta a voliči dôvod na oslavu - spravodajstvo z nášho mesta a regiónu bude ešte rýchlejšie, lepšie a už nebudeme musieť informovať verejnosť o tom, čo sa dialo na zasadaní  MZ, kto si s kým na meste podal pravicu, kto koho a za čo odmenil, či z bežného života nášho mesta  len a len za svoje vlastné peniaze a len vo svojom voľnom čase. Konečne nepôjdu naše spoločné financie na propagandu, ale do reálnych projektov tvorených nami občanmi. Konečne končia iní a my začíname...

- - -

AKTUALIZOVANÉ       1.apríla  2012   22.30

Brzdite, neoslavujte a netešte sa!  Dodatočne sme zistili, že náš zved sediaci v jednom zo zadných radov nebol hluchonemý, ale slepý ! Nevedel teda čítať z pier a nevie, že primátori sa ako obyčajne v názoroch nezhodli. 

Nie je ani pravdou, že poslanci z komisie boli pri rokovaní demokratmi od kosti. Dvaja zo štyroch zahlasovali za úplné odstavenie diskusie na  SOL v prípade, že mesto uzatvorí zmluvu s novinami. Takže ešte stále je pre nami volených zástupcov anonymná i keď kultivovaná diskusia neprijateľná.

Pravdou však je priestor pre štúdio, ktorý sme od mesta dostali naozaj za symbolickú cenu, zariadili sme ho, vybavili technikou a dnes môžeme kľudne povedať, že  SOL má technické vybavenie, za ktoré by sa nemusela hanbiť menšia televízia. Koniec koncov ako internetová televízia aj fungujeme - jediný problém je v našom naozaj skromnom tíme. To čo inde robia  tridsiati a za peniaze, u nás robíme  štyria či piati a - zadarmo. Opačne, na svoje náklady.

Že to robíme dobre oceňujú najmä čitatelia svojim prístupom k novinám -   320 000 návštev za mesiac  (cez  90 000 unikátov)  je úžasný výsledok a je to naozaj to jediné, čo nás teší a povzbudzuje a prečo ešte stále máme chuť robiť to.  A aj napríklad už spomenutý pirátsky záujem o naše materiály je  dôkazom toho, že informácie nami prinášané majú svoju hodnotu.

Že to robíme inak ako ostatní, na to sme hrdí a budeme v tom pokračovať. A vieme, že sa k nám postupne pripoja ďalší. Najmä mladí. Tváre na obrazovku, moderátori či moderátorky, technici. Chce to čas. Sme trpezliví. Zatiaľ.

Bol by som nespravodlivý, keby som nepovedal aj to, že už spomenutá komisia navrhla čiastku -  250 Eur s podmienkou, úplného odstavenia anonymnej diskusie pod článkami mesta. Nebudem komentovať - podľa mňa vedie cesta iba a výlučne cez diskusiu otvorenú. A  že to fungovať môže dokázal  Braňo Koričanský a Radko  Heriban -  obaja sú čitateľmi - občanmi považovaní za odborníkov a tých, ktorí sa za svoju prácu nehanbia a s občanmi komunikujú. A  to napriek tomu, že sa o ich priazeň neuchádzali vo voľbách, nič im nesľubovali, iba - komunikujú.

Nuž a o tom to je. O komunikácii je to totiž už od narodenia každého z nás...

S primátorom mesta stále rokujeme. Pri tom pracujeme,  na vlastné náklady  propagujeme   akcie v meste, monitorujeme všetko dianie a na rozdiel od tých, ktorí sú za to platení, na akcie chodíme včas, z druhých médií nič nekradneme ale  práve naopak. Sme archívom  videí a fotografií blížiacim sa   objemu  90 TB.   Je smutné, že od volieb uplynul rok a tri mesiace a my stále iba hľadáme ten správny a prijateľný model spolupráce. Škoda že iní ho hľadať nikdy nemuseli a doteraz od nás dostali  za necelú desatinu materiálov  asi  700 000 Sk. A to väčšina občanov mesta sa o ich existencii dozvedá z našich novín.  Zdôrazňujem však, že to nie je ich chybou. Oni nerozhodli...

Možno som posledný, no ja stále tvrdím, že vhodný model nájdeme. Ide totiž o naše mesto a naše peniaze.

Asi pred rokom a pol som poslancov upozorňoval na riziká vypývajúce z nekomunikovania s občanmi a nevysvetlovania zámerov vopred. Upozorňoval som na možnosti ponúkané globálnym internetom - báť sa komunikácie v registrovaných novinách vydávaných konkrétnym človekom, čo potom v prípade vzniku anonymného blogu, ktorý bude mimo jurisdikcie  SR a  Európskeho práva, mimo dosah našich orgánov. Svoje upozornenie som zopakoval taktiež na stretnutí s niektorými poslancami v štúdiu a vždy vtedy, keď na diskusiu došla reč.

Za skutočný pred prvo aprílový "žartík" považujem naplnenie mojich predpovedí. Je to tu. Niekto sa už asi fakt nasr*l a ten krok urobil. Nie s miliónovými investíciami, nie s technickým vybavením  televízneho štúdia. Možno iba s jedným notebookom na kolenách v obývačke pri čipsoch a káve. S nulovými nákladmi, no ak sa rozhodne, tak s fatálnymi následkami pre každého, na koho ukáže prstom.  A pritom stačí nechať si poradiť vopred. Predvídať a snažiť sa počúvať  nielen seba.

Deťom sa zvykne hovorievať, že noc končí a spolu s ňou aj rozprávky.  Mne dnes nezostáva nič iné ako povedať - tohtoročný  1. apríl je za nami. Dosť bolo fikcií, želaní a úvah.    V nadpise je  "Trpezlivosť ruže prináša..." a ja dodávam - možno aj v Seredi...  Otázkou však zostane, kedy a čo sa dovtedy ešte udeje.

 

- - -

1. apríl  2011:  http://www.seredonline.sk/clanky/v-priebehu-hodiny-napadol-sneh-dnes-sa-asi-priroda-zblaznila/

1. apríl  2009:  http://www.seredonline.sk/clanky/havaria-na-znamej-krizovatke-zasahovali-hasici-i-zachranari-boli-sme-pri-tom-ako-prvi-video/


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
Mladi reporteri
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
Foto Atelier Majko
Označenie inzercie
Reporter24.sk - Slovenský spravodajský portál - internetová televízia
Označenie inzercie
Považie On Line
Označenie inzercie
Transparentná samospráva
Označenie inzercie
BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Bratislava nahlas
Označenie inzercie
Sered On Line
Označenie inzercie
Ján Budaj
Označenie inzercie
INFOSLOBODA
Označenie inzercie
Bratislava Live
Označenie inzercie
Orava-Kysuce
Označenie inzercie
CYKLOCESTOVANIE
Označenie inzercie
Novohrad a Podpolanie
Označenie inzercie
Policia On Line
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre
naEXpediciu.sk - cestovetelsky portal
Označenie inzercie

Milos Majko

Create Your Badge
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Kniha Nezna revolucia Mytny
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
Cestovanie 1B
Označenie inzercie
Bottom panel

© majko.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na majko.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign

BEZPECNE MESTO
Označenie inzercie
Obcan rozhodni
Označenie inzercie
ALBANIA dovolenka 2014
Označenie inzercie